Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Joint Venture Microsoft en Andersen Consulting

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Microsoft en Andersen Consulting vormen joint venture ter waarde van $ 1 miljard en breiden wereldwijde alliantie uit

Samenwerking zal resulteren in nieuwe generatie zakelijke applicaties voor Internet en oplossingen voor de toenemende behoeften van enterprise klanten

Schiphol-Rijk/Brussel, 13 maart 2000 - Microsoft en Andersen Consulting maken bekend dat zij een joint venture vormen en hun bestaande relatie sterk uitbreiden, via een overeenkomst die erop is gericht om te voorzien in de behoeften van enterprise klanten. De beide bedrijven zullen tezamen voorzien in de behoeften van enterprise klanten die grootschalige industrieoplossingen willen aanschaffen, bouwen of integreren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om e-commerce oplossingen die gebaseerd zijn op het Microsoft enterprise-platform en het besturingssysteem Windows 2000.

De belangrijkste kenmerken van de overeenkomst - ter waarde van $ 1 miljard
- zijn:


* De oprichting van een joint venture genaamd Avanade, die Internet-specifieke en andere enterprise-platformservices zal bieden die gebaseerd zijn op het Windows 2000-platform;

* De oprichting van een nieuwe organisatie binnen Andersen Consulting, volledig gericht op het snel en planmatig ontwerpen van zakelijke oplossingen die gebaseerd zijn op het Microsoft enterprise-platform;
* Gezamenlijke marketing-, business development- en implementatieservices die gericht zullen zijn op Fortune 500-ondernemingen, nieuwe ondernemingen en startende Internet-ondernemingen.

Voortbouwend op reeds aanwezige diepgaande technologische expertise van Andersen Consulting, zullen 25.000 professionals van Andersen Consulting uitgebreide trainingen volgen in het Microsoft enterprise-platform, in ondermeer Windows 2000, Microsoft SQL Server, e-commerce-technologieën, Windows DNA 2000 en de Visual Studio-tools. Daarnaast zullen de verschillende productgroepen binnen Microsoft nauw samenwerken met de professionals van Andersen Consulting en Avanade, bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën en platforms.

"De combinatie van de capaciteiten van Andersen Consulting en Microsoft met de services die Avanade zal gaan bieden, is een duidelijk voorbeeld van hoe het geheel waardevoller kan zijn dan de individuele onderdelen," aldus Joe W. Forehand, managing partner en CEO van Andersen Consulting. "Het vermogen van Microsoft om een schaalbaar, rendabel platform te leveren, in combinatie met innovatieve web-services, zal Andersen Consulting helpen bij het creëren van op maat gemaakte e-commerce oplossingen waarmee klanten nieuwe zakelijke mogelijkheden kunnen realiseren."
"Windows 2000 betekent een duidelijke verandering in de markt van enterprise computing," zegt Steve Ballmer, president en CEO van Microsoft. "Door onze technologische capaciteiten te combineren met de bewezen zakelijke expertise van Andersen Consulting, kunnen we er voor zorgen dat ook de meest veeleisende klanten profiteren van de mogelijkheden van Windows 2000 en het hele Microsoft enterprise-platform."

Overeenkomst ter waarde van $ 1 miljard
In het kader van de overeenkomst ter waarde van $ 1 miljard, zal Microsoft $ 385 miljoen bijdragen aan de oprichting van Avanade, naast ondersteuning bij het ontwikkelen van oplossingen en andere technologische expertise. Andersen Consulting levert expertise, training, bedrijfsmiddelen, de ontwikkeling van oplossingen en andere diensten.

Avanade
Avanade, dat gevestigd zal worden in Seattle, zal gezamenlijk eigendom zijn van Andersen Consulting en Microsoft. De joint venture zal technische en Internet-diensten aanbieden die gebaseerd zijn op het Windows 2000-platform. Avanade, waarvan de oprichting nog afhangt van de goedkeuring aan de hand van de geldende regelgeving, zal zich specialiseren in het volgende:

* Herbruikbare e-commerce applicaties;

* Windows DNA-ontwikkeling en applicatie-integratie;
* Enterprise- en web-infrastructuren met een hoge beschikbaarheid;
* Datacenter-consultancydiensten.

Avanade zal binnen twee jaar een team van ruim 3,000 ervaren technische specialisten aantrekken met diepgaande kennis van de producten van Microsoft. Er zal niet alleen worden samengewerkt met Andersen Consulting en Microsoft, maar tevens met belangrijke OEMs en andere technologie-providers. Andersen Consulting verwacht dat het marktsegment voor diensten van Avanade in 2002 een waarde zal hebben van $ 15 miljard.

Mitchell C. Hill, een Andersen Consulting Partner met ruim twintig jaar ervaring, wordt chief executive officer van Avanade. De board of directors zal worden samengesteld uit managers van beide organisaties, waaronder Jack Wilson, managing general partner van Andersen Consulting Ventures, John Connors, CFO van Microsoft, en Paul Maritz, group vice president van de Developer Group van Microsoft. De nieuwe onderneming zal tijdens de startfase talent putten uit zowel Andersen Consulting als Microsoft's MCS (Microsoft Consulting Services) en PSS (Product Support Services), en is van plan om via een actief wervingsbeleid een team van in totaal 5.000 technische specialisten samen te stellen.

Naast het hoofdkantoor in Seattle, zal Avanade in de komende 18 maanden vestigingen openen in San Francisco, Dallas, New York, Parijs, Londen, Sydney, Sao Paolo en Singapore. Er zijn tevens plannen om de nieuwe onderneming in de toekomst naar de beurs te brengen.

"Internet biedt een ongekend potentieel voor nauwe relaties tussen klanten en leveranciers via nieuwe bedrijfsmodellen," zegt CEO Hill. "Avanade zal klanten helpen dit potentieel te vervullen via grootschalige, betrouwbare e-commerce applicaties de gebaseerd zijn op het Microsoft Windows 2000-platform. Onze kennis en vaardigheden zullen gecombineerd worden met de zakelijke en technische expertise van Andersen Consulting en Microsoft om onze klanten sneller meerwaarde te bieden."

Andersen Consulting richt Microsoft Solutions Organization op Andersen Consulting creëert momenteel een gespecialiseerde organisatie van enkele duizenden specialisten met diepgaande kennis van de technologieën en producten van Microsoft, voor de ontwikkeling van verticale en horizontale oplossingen op basis van het Windows 2000-platform. De nieuwe organisatie zal worden geleid door Karl E. Newkirk, een senior partner van Andersen Consulting en voormalig global managing partner van het onderdeel Enterprise Business Solutions (EBS) van het bedrijf.

De Microsoft Solutions Organization van Andersen Consulting, met toonaangevende expertise op het gebied van Windows 2000, zal referentiearchitecturen definiëren en bouwen, breed toepasbare kennis ontwikkelen en uitwisselen, en acht nieuwe Microsoft solution-centers oprichten om de teams te ondersteunen bij het bouwen van enterprise-oplossingen. Daarnaast zal Andersen Consulting haar zakelijke en technische kennis en expertise gebruiken om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende sectoren, waaronder de automobielindustrie, financiële instellingen, overheden, de gezondheidszorg, productiebedrijven, retail, telecommunicatie en nutsbedrijven. Ook zullen Andersen Consulting en Microsoft horizontale en verticale oplossingen bieden die gebaseerd zijn op de producten van onafhankelijke softwareleveranciers, waaronder Commerce One, PeopleSoft, Siebel Systems en SAP.

"De combinatie van Microsoft en Andersen Consulting - samen met Compaqs toonaangevende Windows 2000-platforms en marktaandeel met belangrijke ISV's
- maken een krachtige nieuwe generatie mogelijk van schaalbare oplossingen met hoge beschikbaarheid," zegt Michael Capellas, CEO van Compaq Computer. "Als 's werelds voornaamste integrator voor Windows 2000, zien wij uit naar de samenwerking met Microsoft en Andersen Consulting om tot een nieuw prijs/prestatieniveau te komen, terwijl we klanten helpen met het snel in gebruiknemen van e-business-oplossingen op basis van Windows 2000."
Andersen Consulting
Andersen Consulting is 's werelds grootste organisatie-adviesbureau en implementeert oplossingen op het gebied van bedrijfsvoering en informatietechnologie en heeft als missie "to help our clients create their Future". Andersen Consulting werkt wereldwijd voor klanten uit alle branches volgens het concept van Business Integration: integratie van strategie, mensen,
bedrijfsprocessen en technologie. Met het bedrijfsonderdeel Business Process Management richt Andersen Consulting zich ook op het ontwikkelen, managen en uitvoeren van complete bedrijfsprocessen voor haar klanten. De organisatie heeft meer dan 65.000 mensen in dienst in 48 landen, waarvan 700 in Nederland. In 1998 bedroeg de wereldwijde omzet $8.3 miljard. Homepage: www.ac.com.
Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.
Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia van den Berg, Corporate Communications Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32
Microsoft N.V., Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 - 704 33 22 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina
www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...