Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKB-Nederland pleit voor afschaffing Successiewet

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

13-03-2000
MKB-Nederland pleit voor afschaffing Successiewet MKB-Nederland betreurt het dat de commissie Moltmaker (modernisering successiewetgeving) de afschaffing van de Successiewet niet heeft onderzocht. Afschaffing van deze wet is voor alle betrokkenen -met name mkb-ondernemers- een verlichting op velerlei gebied. Dit stelt MKB-Nederland in een reactie op het rapport van de commissie Moltmaker dat vandaag is aangeboden aan de Staatssecretaris van Financiën, de heer Vermeend.

De commissie Moltmaker doet volgens MKB-Nederland een aantal nuttige aanbevelingen ter modernisering van de verouderde successiewetgeving. Met name de suggestie om ondernemingen die tot een nalatenschap behoren te waarderen tegen de ´going concern´-waarde, doet recht aan de wensen van de praktijk. Realistische waardeverminderende factoren van een onderneming, zoals ´badwill´, kunnen na invoering het te betalen successierecht verminderen. Hierdoor wordt de continuïteit van ondernemingen beter gewaarborgd.

De suggesties van de commissie Moltmaker gaan MKB-Nederland echter niet ver genoeg. MKB-Nederland betreurt het dat de commissie de mogelijkheid om de Successiewet volledig af te schaffen niet heeft uitgewerkt. In een tijd van verregaande belastingherzieningen zou een dergelijke stap niet onlogisch zijn. Successierechten en de daarbij behorende (administratieve) rompslomp komen altijd op het -menselijk en economisch gezien- slechtst denkbare moment aan de orde. Daarbij is de netto staatsopbrengst van deze belasting relatief gering. MKB-Nederland pleit er dan ook voor, dat de commissie Moltmaker een vervolg moet krijgen met een duidelijke opdracht: onderzoek of de Successiewet kan worden afgeschaft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie