Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijk uitbreiding studentenhuisvesting De Uithof Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht


14 maart 2000
Universiteit en SSH doen haalbaarheidsonderzoek

Mogelijk uitbreiding studentenhuisvesting in De Uithof

De Universiteit Utrecht en de Stichting Sociale Huisvesting Utrecht (SSH) onderzoeken of het mogelijk is zo'n 300 extra studenteneenheden in universiteitscentrum De Uithof te bouwen. Het onderzoek moet voor 1 juni a.s. gereed zijn. Als het onderzoek positief uitvalt wordt dit het tweede wooncomplex in De Uithof na de 1002 studenteneenheden die in september 1999 officieel in gebruik zijn genomen

Het wonen in De Uithof is zeer in trek. Veel studenten kiezen voor het nieuwe complex aan de Cambridgelaan. Uit onderzoek onder de bewoners blijkt dat men zeer tevreden is met de woonruimte. Het succes van dit complex heeft de Universiteit Utrecht en de SSH ertoe doen besluiten een haalbaarheidsonderzoek voor extra studentenhuisvesting in De Uithof uit te voeren. Naast dit onderzoek worden ook de mogelijkheden onderzocht voor jongerenhuisvesting in de nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De resultaten daarvan worden binnenkort gepubliceerd.

Utrecht is een gewilde studiestad. In deze vierde stad van Nederland is niet alleen de Universiteit Utrecht, de grootste universiteit van Nederland gevestigd (ruim 22000 studenten), maar ook de Hogeschool van Utrecht (een van de grootste hbo-instellingen van Nederland), de Hogeschool voor de Kunsten, de Hogeschool Domstad en een aantal andere opleidingsinstituten. Meer dan 55.000 studenten nemen deel aan het opleidingenaanbod. Niet voor niets heeft uitbreiding en verbetering van het kameraanbod in Utrecht dan ook de volle aandacht van de onderwijsinstellingen zoals de Universiteit Utrecht, de SSH en de gemeente Utrecht. Voor met name de universitaire studenten is het van belang dat zij in Utrecht kunnen wonen. Niet alleen omdat zij uit heel Nederland naar Utrecht komen om te studeren, maar ook omdat studenten en de Universiteit Utrecht het erg belangrijk vinden dat zij deelnemen aan het Utrechts studentenleven in al zijn facetten.

Ruim de helft van de universitaire studenten woont in Utrecht of de directe omgeving in de particuliere sector of bij woningbouwcorporaties. Daarvan is de SSH de grootste speler op de Utrechtse kamermarkt met 5500 eenheden.

Meer informatie:

Laurien Timmermans, UU
(030) 253 7567 of

Ton Jochems, SSH
(030) 252 5725

Home UU Uw reactie Find

Laatst gewijzigd: 14 maart, 2000
Communicatie Service Centrum
Heidelberglaan 8

3584 CS Utrecht
Telefoon (030) 2533550 / 2532572
Mediavragen per Email: (UUmedia@csc.usc.uu.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie