Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inbreng Wim van Velzen debat Jaarprogramma EC

Datum nieuwsfeit: 14-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht drs Wim van Velzen

Straatsburg, 14 maart 2000

Jaarprogramma van de Europese Commissie

Bij de ontwikkeling van een Europees buitenlands beleid moet de Europese Unie prioriteit geven aan het analyseren van humanitaire crisis, het coördineren van inzet en middelen en snelle reacties. Met name een operationele transportcapaciteit is van groot belang. Dit zegt CDA Europarlementariër Wim van Velzen tijdens het debat vandaag over het jaarprogramma van de Europese Commissie.

Van Velzen ziet in het jaarprogramma van de Europese Commissie te weinig aandacht voor een rol van de Europese Unie als humanitaire hulpverlener. Het optreden van de EU in Mozambique laat zien dat dit hoognodig is. De hulp van EU-lidstaten kwam traag op gang en was versnipperd onder andere door het gebrek aan coordinatie bij het gebruik van schaarse transportmiddelen. Van Velzen deed tijdens het debat een dringend beroep op de Europese Commissie om hierover tot onderlinge afstemming te komen met de heer Solana, Hoge Vertegenwoordiger van de Raad.

Van Velzen: "Het aanzien van de Europese Unie in de wereld zal in hoge mate worden bepaald door het al of niet adequaat opereren in crisissituaties en in het bijzonder bij het al of niet efficient inzetten van EU soldaten en materieel bij humanitaire operaties. Dit moet dus goed worden geregeld."

Woordvoerder: Wim van Velzen. tel 00-32 2 284 5623

Voor meer bijzonderheden: Eduard Slootweg,
voorlichter EVP-ED/CDA. tel 00-32 75 721 280


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie