Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan van aanpak 'Den Haag studentenstad'

Datum nieuwsfeit: 14-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


14 maart 2000

Plan van aanpak 'Den Haag studentenstad'

Het college van b. en w. heeft een plan van aanpak 'Den Haag studentenstad' vastgesteld. Het plan, dat tot stand kwam na een uitgebreide consultatie van betrokkenen (w.o. vertegenwoordigers van hogescholen en studentenverenigingen), moet de aantrekkelijkheid van Den Haag als studentenstad stimuleren. Het gaat om actiepunten op het gebied van o.a. studentenhuisvesting, openbaar vervoer, studentenuitgaansleven, cultuur en sport. De gemeente heeft hierbij vooral een ondersteunende, stimulerende en zo nodig bemiddelende rol. Voor incidentele bijdragen aan specifieke activiteiten wil het college in de jaren 2000 en 2001 een jaarlijks bedrag van 30.000,- beschikbaar stellen.

De gemeente hecht veel belang aan goede studentenvoorzieningen in de stad. Een greep uit de actiepunten uit het plan van aanpak:


* In het gebied Stationsbuurt/Oranjeplein wordt een ontwikkeltraject gestart dat moet leiden tot toename van het aantal studentenwoningen en -voorzieningen, waarbij gestreefd wordt naar een 'Quartier Latin'-achtige uitstraling.

* De gemeente wil betere openbaar vervoersmogelijkheden voor studenten stimuleren.

* De gemeente wil stimuleren dat er meer studenteneetgelegenheden komen in de stad.

* Door de gemeente wordt een pluriform uitgaansleven bevorderd, dat ook aansluit op de behoeften van studenten.
* Er wordt gezocht naar mogelijkheden om de gemeentelijke 'Ooievaarspas' (kortingspas) aantrekkelijker te maken voor studenten.

* De gemeente ondersteunt de in Den Haag gevestigde studentenverenigingen.

* Er wordt een ambtelijk coördinatiepunt studentenzaken ingericht dat een samenhangende uitvoering van studentenbeleid mogelijk maakt.

Het plan van aanpak wordt behandeld in de raadscommissie OSWI op 16 maart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie