Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CSS neemt RACOM Telefoonefficiency over

Datum nieuwsfeit: 14-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CSS

CSS breidt nieuwe Business Unit COMMUNICATION @ FRONTOFFICE uit door overname RACOM TELEFOONEFFICIENCY

's-Hertogenbosch ICT dienstverlener Computer Services Solutions Holding N.V. (CSS) heeft in principe overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van RACOM Telefoonefficiency B.V. te Zoetermeer over de overname van de onderneming. De acquisitie wordt gefinancierd uit de opbrengsten van de recente onderhandse plaatsing van nieuwe aandelen. RACOM zal in 2000 direct bijdragen aan de winst per aandeel van CSS Holding.

Racom, gevestigd in Zoetermeer, heeft een winstgevend omzetniveau van circa EUR 7,4 miljoen (NLG 15 miljoen) en is met 30 medewerkers in de Randstad een belangrijke speler op het gebied van telecommunicatie, gespecialiseerd in Siemens Hicom productlijnen voor het middensegment van de markt. De activiteiten van RACOM sluiten goed aan bij die van de eerder dit jaar overgenomen data- en telecom ondernemingen LACIS en Lincom en zullen eveneens worden ondergebracht in de nieuwe business unit CSS Communication @ Frontoffice. Met deze stap heeft CSS haar positie in de markt voor geïntegreerde ICT- en telecomtoepassingen verder versterkt. CSS streeft naar verdere uitbreiding van deze activiteiten onder meer door aanvullende acquisities. Het omzetniveau van de business unit bedraagt momenteel circa EUR 40 miljoen.

De vakbonden en de SER-fusiecommissie zijn geïnformeerd over de voorgenomen overname. CSS verwacht de transactie binnen enkele weken te kunnen afronden.

Profiel CSS CSS is een ICT service provider met een vooraanstaande positie in ICT-oplossingen voor zakelijke eindgebruikers in met name kleine en middelgrote organisaties in de Benelux. CSS heeft een omzetniveau van meer dan f 600 miljoen (EUR 272,3 miljoen) en biedt via 22 vestigingen in Nederland en België en ruim 2.000 medewerkers een breed pakket diensten (advies, implementatie en beheer) en systemen (software en hardware) aan gebruikers van ICT. CSS levert aan in totaal meer dan 16.000 afnemers een uitgebreid assortiment diensten en producten van marktleiders zoals Microsoft, Novell, SAP, Exact, MTMS, Oracle, Compaq, IBM, Hewlett Packard, Cisco, Citrix, Siemens en Lucent Technologies. De onderneming is georganiseerd in vier complementaire business units: CSS System Integration, CSS Professional Resources, CSS Outtasking en CSS Communication & Frontoffice. De consultants en engineers van CSS houden zich hoofdzakelijk bezig met activiteiten op het gebied van netwerken. Deze activiteiten kennen een sterke groei, vooral door de snelle en revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van internet en datacommunicatie.

Na een aanvankelijke notering aan de NMAX is CSS sinds 20 december 1999 genoteerd aan de Officiële markt van de AEX-Effectenbeurs te Amsterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie