Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PS Utrecht: vijf miljoen voor verkeers- en vervoerprojecten

Datum nieuwsfeit: 14-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
14 maart 2000

PROVINCIE VERDEELT VIJF MILJOEN VOOR VERKEERS- EN VERVOERPROJECTEN

Op 17 april aanstaande buigen Provinciale Staten zich over de verdeling van 5 miljoen voor verkeers- en vervoerprojecten. Het geld, de zogeheten Gebundelde Doeluitkering (GDU), krijgt de provincie van het rijk om te verdelen over verkeers- en vervoerprojecten binnen het niet-Kaderwetgebied van de provincie. In nauw overleg met de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Loosdrecht, Renswoude, Rhenen, Soest, Veenendaal en Woudenberg is een verdelingsvoorstel gemaakt.

Gemeentelijke en provinciale projecten die voor een bijdrage uit de GDU in aanmerking komen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Het moet gaan om projecten met betrekking tot reconstructie of nieuwbouw. Ze moeten uiterlijk eind juni 2001 gereed zijn en ze mogen per project niet meer kosten dan 25 miljoen. Het GDU-aandeel in de kosten is maximaal 40%, de overige 60% dient door de wegbeheerder (gemeente of provincie) zelf te worden betaald. De GDU maakt onderdeel uit van de afspraken die het rijk, de provincies en de gemeenten hebben gemaakt over de decentrale aansturing van het verkeers- en vervoerbeleid.

Op 27 maart brengt de commissie Verkeer en Vervoer haar advies uit over het verdelingsvoorstel.
(Voor informatie: Astrid Schoon, Astrid.Schoon@provincie-utrecht.nl 030 - 258 37 13)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie