Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start proef V en W plaatsing GSM-antennes op wegportalen

Datum nieuwsfeit: 14-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

14 maart 2000
Nummer 58??

Persberichten 2000
Start proef plaatsing GSM-antennes op wegportalen
Staatssecretaris Monique de Vries van Verkeer en Waterstaat heeft dinsdag 14 maart het startsein gegeven voor plaatsing van GSM-antennes op wegportalen. Het betreft een proefproject waarbij op het traject van de A28 (Utrecht-Amersfoort) op 24 portalen een kleine mast is geplaatst. Aan bijna elke mast komen twee keer twee antennes: twee boven elkaar en twee in elke richting. Zo kunnen steeds twee operators van één portaal gebruik maken. In totaal worden er 34 antennes geplaatst. De staatssecretaris die verantwoordelijk is voor een goede infrastructuur voor mobiele communicatie, wil meer ruimte creëren voor antennemasten. Zo wil zij optimale bereikbaarheid van mensen bevorderen. Tevens wil zij stimuleren dat ook andere overheden meer locaties voor antenneopstelpunten beschikbaar stellen. Dit proefproject is een onderdeel van het Nationaal Antennebeleid.

De aftrap voor het project heeft de staatssecretaris gegeven door overhandiging van een symbolische vergunning aan MoNet, de gezamenlijke organisatie van mobiele netwerkoperators in Nederland. Alle GSM-operators werken in dit proefproject samen (Ben, Dutchtone, KPN, Libertel en Telfort).

De overheid stimuleert en faciliteert een goede infrastructuur voor mobiele communicatie. Om zeker te stellen dat de apparatuur van de GSM-operators niet van invloed is op de apparatuur van Rijkswaterstaat wordt een proef van een jaar gedaan. Daarin worden naast de verkeersveiligheidsaspecten ook een aantal technische aspecten onderzocht. Zo wordt er gekeken naar de constructie en de bevestigingswijze van de antenne. Dit wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat. Als aan alle beoordelingscriteria is voldaan, kan de samenwerking met de operators worden voortgezet. Er kunnen dan ook elders wegportalen beschikbaar worden gesteld.

Vanaf 14 maart is ook een internetsite te bekijken over het Nationaal Antennebeleid: www.antennebeleid.nl. Informatie over MoNet is te zien op www.monet-info.nl.

Illustratie: DPI animation house
hoge resolutie illustratie (312 Kb)

Illustratie: DPI animation house
hoge resolutie illustratie (278 Kb)

Illustratie: DPI animation house
hoge resolutie illustratie (494 Kb)

Illustratie: DPI animation house
hoge resolutie illustratie (361 Kb)

Het gebruik van de bestanden zijn vrij van kosten mits onderstaande naamsvermelding er duidelijk bij staat.

Illustratie: DPI animation house


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie