Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Datum nieuwsfeit: 15-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

10-03-2000

De negende Rode Kruis Bloesemtocht wordt dit jaar gehouden op 15 april. De Koninklijke Landmacht ondersteunt dit evenement, dat is uitgegroeid tot een van de grootste ééndaagse wandeltochten van Nederland. Er worden zo´n 25.000 deelnemers verwacht.

De landmacht levert twee pontonbruggen en een MGB-brug. In de veilinghal te Geldermalsen worden demonstraties gegeven door de :a href="http://10.11.2.115/veiligheid/krijgsmacht/landmacht/content/eenh eden.html#16">Geneeskundige Dienst, er is een wervingstent van de Nationale Reserve (Natres), Defensie Werving en Selectie (DWS) presenteert zich en het Explosieven Opruimingscommando is aanwezig met materiaal en informatie. Met de ondersteuning benadrukt de landmacht haar bijzondere band met het Rode Kruis.

De start vindt plaats in de fruitveiling van Geldermalsen, naast het NS-station. Wandelaars kunnen vertrekken tussen 7.30 en 14.00 uur en hebben de keus uit de afstanden: 8, 15, 25 en 40 kilometer. Met name de acht kilometer is bij uitstek geschikt om met het hele gezin te lopen. Het wandelparcours voert langs de Linge en boomgaarden met prachtige appel- en perenbloesem alsmede door landerijen die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. De opbrengst komt geheel ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis. Er zijn ruime parkeer mogelijkheden op velden naast de fruitveiling en er is vlakbij de start een fietsenstalling ingericht.

SPECIAAL VOOR DEFENSIEPERSONEEL
Op vertoon van uw Defensie-legitimatiebewijs krijgt u f 3,00 korting op het startgeld voor de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 15 april. U betaalt daardoor f 4,00 per persoon. Daarnaast krijgen maximaal drie gezinsleden ook f 3,00 korting. Als voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen bestaat de mogelijkheid in detachmentsverband mee te lopen.

Voor informatie: telefoon (0345) 65 11 12 of klik op Rode Kruis Bloesemtocht voor meer informatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie