Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stakers Verenigde Glasfabrieken bieden baas petitie aan

Datum nieuwsfeit: 15-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Stakers bieden Franse baas woensdag petitie aan

De stakers van de Verenigde Glasfabrieken willen morgen in Schiedam een petitie aanbieden aan directeur Merlin van BSN, de Franse moedermaatschappij van de Verenigde Glasfabrieken. In de petitie uiten de werknemers hun grieven over het uitblijven van een fatsoenlijke CAO.

De Raad van Commissarissen is morgenochtend bijeen in een vergadering in Schiedam. De stakers komen met bussen vanuit Maastricht en Leerdam naar de fabriek in Schiedam. Daar zal om ongeveer 11.00 uur een manifestatie worden gehouden en zal de petitie worden overhandigd aan directeur Merlin van BSN.

Vanochtend gingen de werknemers van twee van de drie locaties in Nederland in staking. In Maastricht legden de werknemers vannacht het werk neer. Uit solidariteit namen de mensen in Leerdam de staking over. Alleen in de locatie in Schiedam wordt nog gewerkt. Daar vindt vanmiddag om 16.30 uur een actievergadering plaats. In Maastricht werken 360 mensen, in Leerdam 750 en in Schiedam ongeveer 550. Er wordt naast tafelglas veel verpakkingsglas gemaakt.

Het conflict draait met name om de CAO. BSN wil niet meer dan 2 % loonsverhoging betalen en wil niet verder onderhandelen. De vakbonden willen 4 % en zijn boos over het 'dictaat' dat hun van bovenaf wordt opgelegd. Verder is men boos over het feit dat de beloofde investeringen in de fabriek in Schiedam nu opeens zijn geschrapt. Daarnaast is de werkdruk de laatste tijd enorm gestegen; de bezetting van de ploegen is laag en mensen moeten erg veel oproepwerk verrichten.

De fabriek in Schiedam ligt aan de Buitenhavenweg 114-116.

Meer informatie :
Piet Janssen, bestuurder FNV Bondgenoten

06- 22973929

Nathalie Koopman, persvoorlichter FNV Bondgenoten
06-51406105


14 mrt 00 13:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie