Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda start discussie over wijze van aanbesteden

Datum nieuwsfeit: 15-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


BREDA START DISCUSSIE OVER WIJZE VAN AANBESTEDEN

De gemeenteraad heeft in juni 1999 besloten een discussie te starten rondom het aanbestedingsbeleid van de gemeente. Aanleiding hiervoor was de procedure van aanbesteding van het nieuwe poppodium Mezz. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu een aantal discussiepunten voor die op dinsdag 21 maart in de commissie Middelen worden besproken.

Het probleem met de huidige procedure van aanbesteding is het vroege stadium waarin het maximaal beschikbare krediet voor een nieuw project openbaar in de gemeenteraad wordt vastgesteld. Door deze openheid manoeuvreert de gemeente zich in een lastige positie ten opzichte van marktpartijen bij de start van nieuwe bouwprojecten. Omdat de gemeente zich in een vroegtijdig stadium aan een bepaald kredietplafond verbindt, wordt de financiële speelruimte in de loop van het project zeer beperkt.

De discussie rond de aanbesteding van nieuwe projecten wordt toegespitst op wijzigingen in de procedure. Zo wil het college het maximaal beschikbare krediet pas later in de procedure vaststellen en in het vroege stadium werken met voorlopige ramingen. Vervolgens wordt een programma van eisen opgesteld op basis waarvan in- en extern een gedetailleerde kostenprijsberekening kan worden gemaakt. Hierna volgt de aanbesteding. Als die past binnen de randvoorwaarden voor kwaliteit, functionaliteit en geld, legt het college de uiteindelijke kredietaanvraag voor aan de raad.

Verder zijn punten van discussie de financiële marges, de politieke prioriteiten en vertrouwelijkheid rondom aanbesteding.

Afhankelijk van het verloop van de discussie in de commissie Middelen van 21 maart aanstaande wordt het aanbestedingsbeleid bijgesteld en aan de raad voorgelegd.

Breda, 15 maart 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie