Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie investeert in museum Graft-De Rijp

Datum nieuwsfeit: 15-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT, woensdag 15 maart 2000

Provincie investeert in museum Graft-De Rijp

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen maximaal ƒ 1.750.000,- beschikbaar uit het Fonds Investeringen Noord-Holland (FINH) voor het Museum In Õt Houten Huis in de gemeente GraftÐDe Rijp. Het museum ligt midden in de historische dorpskern van De Rijp. Het museum is een waardevolle culturele voorziening en draagt bij aan de leefbaarheid binnen Graft-De Rijp en in de regio.
Sinds 1998 behoort het museum tot de officieel geregistreerde musea in Noord-Holland. Het Museum In Õt Houten Huis is een van de eerste kleine musea in Noord-Holland die aan de kwaliteitseisen voldoet.

Het nieuwe onderkomen van het Museum In Õt Houten Huis is een rijksmonument dat na verbouwing bijzonder geschikt zal zijn als museum. Het museum kampte met ruimtegebrek dat dan tot het verleden behoort. Ook de toegankelijkheid en de veiligheid van het museum worden sterk verbeterd. De collectie wordt beter gehuisvest en er zijn meer mogelijkheden om wisselende tentoonstellingen en (educatieve) activiteiten te organiseren. De verwachting is dat het aantal bezoekers zal toenemen van 4.000 tot minstens 13.000 per jaar. Het nieuwe onderkomen van het Museum In Õt Houten Huis is gevestigd aan de Tuingracht 13 in De Rijp.

De totale verhuizing, verbouw en uitbreiding van het museum kost ƒ 3,5 miljoen. De gemeente Graft-De Rijp is erin geslaagd verschillende fondsen en sponsors te interesseren voor het museumproject. Tevens heeft de gemeente haar bijdrage aan de jaarlijkse exploitatie verhoogd.
Op 12 april 2000 zal gedeputeerde Neef de statencommissie ZWC om advies vragen over het project, op die dag wordt ook de Statencommissie FSB geconsulteerd. Op 8 mei nemen de Staten een definitief besluit.


* Inlichtingen: Astrid Vlug, tel. (023) 514 34 55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie