Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SunTone voor Internetdiensten ook in Nederland ondersteund

Datum nieuwsfeit: 15-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sun Microsystems

Nieuws maart 2000

SunTone ook in Nederland breed ondersteund

Zeist, 15 maart 2000 - Het SunTone Certification and Branding Programma, dat is opgezet om het bedrijven en consumenten makkelijker te maken een leverancier van Internetdiensten te kiezen, krijgt ook in Nederland brede steun. Verschillende partijen, die binnenkort zelf het SunTone-logo mogen gaan voeren, hechten hieraan veel belang.

Het SunTone Certified-programma is een initiatief gericht op het verbeteren van de kwaliteit van diensten die over Internet worden geboden. Voor consumenten is het op deze manier makkelijker het dienstenaanbod van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. SunTone Certified services voldoen aan vastgestelde eisen voor de hardware infrastructuur, beveiliging en operationele processen. Door SunTone Certified diensten te gebruiken, volgen SP's een aanbevolen methodologie voor het opzetten van diensten, het bieden van beveiliging en het garanderen betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

Concentric Network, Graddelt International, Magnus Management Consultants, PSINet Europe en Siennax zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die het SunTone-programma ondersteunen.

Concentric Network - in de Verenigde Staten de op één na grootste leverancier voor hosting faciliteiten - ondersteunt het SunTone initiatief van harte: "Onze klanten eisen betrouwbare producten onder alle omstandigheden. Dat is essentieel voor snel groeiende internetondernemingen. De SunTone-architectuur past precies bij onze organisatie omdat we hiermee de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en voorspelbaarheid van de diensten voor de huidige hosting omgeving kunnen realiseren", aldus Erik Diependaal, Commercieel Directeur bij Concentric Network.

Onno Schellekens, Managing Director van Graddelt International, de eerste Europese Full Service Provider, ziet de SunTone-certificering als een waardevolle bevestiging van Graddelt's kwaliteit: "De klanten en partners van Graddelt International zijn kennis-intensieve organisaties die uitsluitend topkwaliteit eisen. Zij hebben ons gekozen als hun FSP-partner omdat wij over de gehele breedte van ons aanbod Triple-A technology bieden. Een SunTone-certificering is een krachtig signaal naar onze klanten dat Graddelt International staat voor de hoogste betrouwbaarheid, veiligheid en beschikbaarheid van onze totale infrastructuur."

Magnus Management Consultants, specialist in eBusiness dienstverlening en enterprise application integration, prijst het initiatief van Sun. Marco Verver, Corporate Business Development Officer bij Magnus: "E-business stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de administratieve en logistieke transactieverwerking en ook van de onderliggende informatie- en communicatieinfrastructuren. Bij onze eBusiness- en Supply Chain Management-projecten constateren wij een grote, toenemende behoefte aan betrouwbaarheid, waardoor bedrijven en elektronische marktplaatsen sneller en beter tot zaken kunnen komen. SunTone geeft deze garantie."

Moos Bulder, European Vice President, PSINet, zegt over SunTone: "PSINet, Internet Super Carrier en Business Solution Provider, is zeer enthousiast over dit programma. Dat ons bestaand kwaliteitsmodel gereflecteerd wordt in een industriestandaard, bewijst dat alles wat een lagere uptime dan 24x7 heeft en geen uitmuntende service, onacceptabel is. De SP-markt groeit zo razendsnel en klanten moeten kunnen vertrouwen op de bedrijven die hen internettoegang bieden. Mede met SunTone kan dat nu."

Siennax b.v., de eerste pan-Europese ASP, is er van overtuigd dat deelname aan het SunTone-initiatief de geloofwaardigheid van Siennax naar huidige consumenten en de markt zal vergroten. "Het SunTone 'keurmerk' is voor onze klanten het bewijs dat wij grote investeringen hebben gedaan om veilige, betrouwbare en voorspelbare diensten te kunnen bieden. Bovendien is de SunTone architectuur ontwikkeld op basis van een volledig schaalbaar model met een strategisch groei- en capaciteitsplan. Dat is essentieel voor een snel groeiend bedrijf zoals Siennax," zegt Michiel Steltman, CTO van Siennax b.v.

Over het SunTone-programma

_________________________________________________________________
Nu bedrijven steeds meer en meer verschillende soorten applicaties outsourcen aan SP's, eisen zij een grotere beveiliging, betrouwbaarheid en voorspelbaarheid. Het SunTone Certification and Branding program is bedoeld om SP-infrastructuren, operationele practices, hardware, software en uiteindelijk de gehele service te definiëren en te auditen zodat kwaliteitsniveau's van performance, veiligheid, beschikbaarheid en uptime geleverd kunnen worden.

Het SunTone programma omvat meer dan 200 SP's, ISV's en Network Equipment Providers (NEP's) die er samen met Sun aan werken dat 7x24 service en betrouwbaarheid de norm worden voor Internetdiensten voor consumenten en bedrijven.

Sun stelt wereldwijd sales- en marketing-resources beschikbaar om klanten te verwijzen naar SP's die diensten bieden die voldoen aan de SunTone-certified standaard. Sun heeft het SunTone Certified logo ontwikkeld als kwaliteitsmerk voor SP's.

Sun Microsystems

_________________________________________________________________
Sun Microsystems, opgericht in 1982, heeft met haar unieke visie "The Network Is The Computer" een leidende positie veroverd op het gebied van hardware, software en diensten. Met haar technologie voorziet Sun het Internet van de kracht waarmee ondernemingen wereldwijd profiteren van de netwerkeconomie: "We're the dot in .com" . Sun behaalde een jaaromzet van $ 12,4 miljard en is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen. Op sun.nl is meer informatie over het bedrijf beschikbaar.

Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en "The Network Is The Computer" zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle SPARC-handelsmerken worden onder licentie gebruikt en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc.

Sun Microsystems Computers
Jeanette Verstappen
Tel: 033 450 1234
E-mail: (jeanette.verstappen@sun.com)
Lammers van Toorenburg PR
Ward van Beek
Tel: 030 656 5070
E-mail: (ward@lvtpr.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie