Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten 1999 BASF bedrijven in Nederland

Datum nieuwsfeit: 15-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Resultaten 1999 BASF bedrijven in Nederland

Persbericht

Schommelingen in omzetontwikkeling BASF Nederland B.V. kenmerkten 1999

Het jaar 1999 werd gekenmerkt door diepte- en hoogtepunten. Terwijl de prijzen in het eerste halfjaar nog sterk te lijden hadden onder de nasleep van de Azië-crisis, vertoonde de omzet in het vierde kwartaal van 1999 een enorme sprong. Onder invloed van de gestegen olieprijs en het herstel in vraag en aanbod, kon uiteindelijk het omzet niveau van 1998 bijna weer worden bereikt. Het goede tweede halfjaar was voornamelijk te danken aan een structureel herstel van de chemicaliënmarkt.

Met 898 Mio NLG lag de omzet in 1999 krap 3% onder die van het jaar daarvoor. De afzet daarentegen lag met + 13% duidelijk hoger.

In het segment gewasbescherming kon de verloren afzet ten gevolge van het natte voorjaar niet meer worden goedgemaakt. Bij kunststoffen kon het verlies van het eerste halfjaar door de overname van de ABS activiteiten van DSM ruimschoots worden gecompenseerd. Inmiddels werd PVC overgedragen aan de Joint Venture tussen BASF en Solvay (Solvin).

Voor het marktgebied glycolen (grondstoffen voor onder andere vezels en antivries) was 1999 een topjaar. Dispersies en pigmenten hadden zonder uitzondering zwaar te lijden onder prijsdruk en concurrentie van buiten Europa. Dit gold ook voor fijnchemicaliën, waar voortdurende prijsdalingen vooral bij vitamines voor duidelijk lagere resultaten zorgden. Bij basischemicaliën kon het jaar per saldo goed worden afgesloten.

In de beide productie-locaties Kleefse Waard (latexdispersies voor tapijt, papier en matrassen) en Apeldoorn (pigment preparaten) leidden ingrijpende verbouwing- en bezuinigingsoperaties tot het behalen van de gestelde rendementsdoelen.

Dochteronderneming BASCOM Nederland B.V. startte in november 1999 met e-commerce activiteiten, die bijzonder goed aangeslagen zijn. Ook BASF Nederland B.V. werkt actief aan de invoering van verschillende vormen van e-commerce.

Harry de Vries, President-Directeur van BASF Nederland B.V. zegt daarover: 'Ik verwacht veel van de elektronische handel. Tegelijkertijd wil ik er nadrukkelijk op wijzen dat voor BASF het contact met de klant verder gaat dan het drukken op 'Enter'. In een wereld die verdigitaliseert zal het belang van persoonlijke aandacht alleen maar toenemen. Daarom koesteren wij als 'relaties in chemie' de chemie in onze relaties.'

Voor het jaar 2000 is een aantal portfolio wijzigingen voorzien. Zo zal BASF haar activiteiten op het gebied van masterbatches (pigmentpreparaten voor kunststofinkleuring) verkopen. Dit betekent dat BASF Nederland B.V. afscheid zal nemen van haar locatie Apeldoorn. Verder zal BASF haar activiteiten op het gebied van textiele kleurstoffen aan DyStar (Joint Venture Hoechst en Bayer) verkopen. De resultaten van het jaar 2000 zijn tot nu toe zonder meer gunstig te noemen.

Knoll BV

De grootste verandering voor Knoll in 1999 was de verhuizing van Amsterdam naar het nieuwe pand in Almere. Daarnaast is het bedrijf verheugd over de groei van de medische afdeling. Dit is het gevolg van de toenemende stroom aanvragen door Knoll AG om internationale onderzoeken te begeleiden, waaruit eens te meer de uitstekende reputatie van Nederland blijkt op het gebied van 'klinisch onderzoek'.

Voor Knoll BV bedroeg de omzet in 1999 fl. 20,2 miljoen, terwijl de omzet voor Sudco BV ruim fl. 6,6 miljoen bedroeg. Ook in 1999 hebben verschillende maatregelen van de overheid, gericht op verdere kostenbeheersing binnen de gezondheidszorg, er toe geleid dat de omzet bij Knoll BV iets is gedaald. De stijging bij Sudco BV is het gevolg van de overname van het klantenpakket van ICN Pharmaceuticals. Bovendien zijn de exportactiviteiten van Sudco verder toegenomen.

Helaas waren er ook teleurstellingen, met name vanwege de opgelopen vertraging bij de introductie van Reductilâ, een veelbelovend middel tegen overgewicht.

In 2000 gaat Knoll onverminderd door met de voorbereiding van de introductie. De registratie wordt verwacht in het najaar van 2000, zodat het product kort daarna kan worden geintroduceerd op de Nederlandse markt.

Sudco BV zal in het jaar 2000 haar energie richten op behoud en uitbouw van haar aandeel op de Nederlandse genericamarkt.

BASF Coatings Nederland B.V.

Ging het in 1999 met de autoreparatielakken (Glasurit en R-M) uitstekend, voor industriecoatings was 1999 een moeilijk jaar. Zowel de afstoting van de containercoatings als de verhuizing van het bedrijf van Tiel naar Apeldoorn waren daar mede debet aan.

In 1999 realiseerde het bedrijf een omzet van fl. 38,4 miljoen hetgeen een omzetdaling betekende van 17% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Voor 2000 verwacht BASF Coatings Nederland B.V. een omzetstijging. Het bedrijf streeft naar een marktaandeel van 25% in de Nederlandse autoreparatielakken-markt.

Wintershall Nederland B.V.

Wintershall Nederland B.V. is een efficiënt en rendabel producent van olie en gas en aanbieder van gasbehandeling- en transportdiensten.

De omzet over 1999 bedroeg fl. 208,9 miljoen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar betekent dit een stijging van 10%. De oorzaak van deze stijging is een natuurlijke terugval in gas- en olieproductie die meer dan gecompenseerd is door hogere olieprijzen, gecombineerd met een hogere dollarkoers. Wintershall is bezig met de uitvoering van één nieuwe veldontwikkelingen en een nieuw pijpleidingproject. Wintershall verwacht dat de gasprijs in 2000 verder zal stijgen, hetgeen, samen met constante olieprijs, tot een beter bedrijfsresultaat zal leiden. Voor de komende jaren houdt het bedrijf rekening met een omzet- en winststijging door de ontwikkeling van nieuwe gasvelden.

BASF Drukinkt B.V.

De omzet van BASF Drukinkt B.V. over 1999 bedroeg 19,8 miljoen Euro (fl. 43,7 miljoen). Ten opzichte van de omzet van 1998 betekent dit een omzetstijging van 26%.

Het bedrijf kon profiteren van de hoge conjunctuur en wist nieuwe afzetgebieden aan te boren.

BASF Drukinkt is al sinds jaar en dag een gewaardeerde partner op het gebied van krantendrukinkten. Sinds kort heeft BASF in Nederland ook de markt voor verpakkingsdrukinkten betreden. 'De verpakkingsmarkt is zeer divers en biedt uitstekende kansen voor ons. Wij streven naar een marktaandeel van 20% binnen zes jaar', aldus Arend Segaar, directeur van het bedrijf in Doetinchem.

Dat het goed gaat met BASF Drukinkt blijkt uit de bouw van een nieuw coldset distributie- en servicecentrum en de voorbereiding van een grote vervangings- en uitbreidingsinvestering in de productie van zwarte kranteninkt.

De toekomstverwachtngen van het bedrijf blijven derhalve onverminderd positief.

BNL/15-03-2000

BASF Nederland B.V.
afdeling Communicatie
Postbus 1019
6801 MC ARNHEM
www.basf.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...