Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport commissie Biesheuvel over ministersbenoemingen Aruba

Datum nieuwsfeit: 15-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Rapport van de commissie Biesheuvel over ministersbenoemingen Aruba
Een publicatie bij het onderwerp Staatsbestel.
15 maart 2000
De procedure rond ministersbenoemingen op Aruba - die een autonome aangelegenheid van dat land zijn - is voor verbetering vatbaar. De koninkrijksregering moet zich bij voorgenomen benoemingen uiterst terughoudend opstellen, en alle betrokken landsorganen op Aruba moeten hierbij hun eigen verantwoordelijkheid dragen. Naarmate in Aruba zelf zorgvuldiger wordt omgegaan met de eisen van deugdelijkheid van bestuur, zal er minder of geen ruimte zijn voor optreden van de koninkrijksregering.
Dat schrijft de commissie-Biesheuvel in haar advies dat woensdag 15 maart 2000 is aangeboden aan de Arubaanse minister-president Eman en de Nederlandse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De Vries. Staatssecretaris De Vries zal het advies en de conclusies die hij daaruit trekt in overleg met minister-president Eman voorleggen aan de rijksministerraad.
Rapport van de commissie inzake de toetsing van benoembaarheid van Arubaanse ministers


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie