Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van donderdagmorgen 16 maart 2000 10:08 donderdag 16 maart 2000

Roel Hallink, Tel.: 0528-295216

* Verkeersongeval door alcohol

ASSEN - Gisteravond heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Toelstralaan-Nobellaan. Een 61-jarige inwoner van Assen reed over de Troelstralaan en sloeg rechtsaf de Nobellaan op. Hij nam echter de bocht te ruim zodat hij op de linkerrijbaan kwam, waar hij tegen een 32-jarige inwoner van Assen, aan reed. De man die het ongeluk veroorzaakte gaf een indruk dat hij onder invloed was van alcohol. De man moest mee naar het bureau voor een blaastest. Aangekomen op het bureau blies de man 775 µg/l (ong. 1,8 promille). Het rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt een proces verbaal gemaakt. De auto's raakten zwaar beschadigd.

* Verkeersongeval met letsel

HAVELTE - Gistermiddag reed een 35-jarige inwoner van Biddinghuizen vanuit een inrit de Van Helomaweg op. Hij zag een naderende bromfietser op het fietspad over het hoofd. De bromfietsster (verdere gegevens nog onbekend) schoot met de bromfiets onder de auto en kwam daarna met een harde klap met haar benen op het wegdek terecht. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

ODOORN - Gisteravond gingen twee bromfietsers onderuit op het viaduct van de Borgerderweg. De twee jongens kwamen terug van een feest. De 15-jarige jongen uit Buinen reed voorop, omdat de andere 17-jarige jongen uit Grolloo slecht licht had. Het licht van de jongen, die voorop reed, was ook niet zo best en daarom reed hij dicht langs de zijkant van de weg. De weg maakte een slinger, wat de jongen niet door had, waardoor hij kwam te vallen. Hij raakte een betonnen element. Zijn vriend ging ook onderuit. De 17- jarige jongen heeft een gebroken pink opgelopen en zijn vriend kneuzingen. Ze zijn na behandeling bij een arts terug gegaan naar huis.

* Diefstal bromfietsen

VRIES - Gisteravond heeft een inwoner van Tijnaarloo aangifte gedaan van diefstal van twee scooters. De scooters stonden aan de Oosterkampen en zijn hier ontvreemd. De eigenaren van de scooters moeten nog verdere aangifte doen.

* Diefstal uit auto's

ASSEN - Gistermiddag heeft een 30-jarige inwoner van Emmen aangifte gedaan van diefstal van een radardetector. De auto stond geparkeerd aan de Overcingellaan, waar de daders de radardetector eruit hebben gehaald. Het autoalarm ging af en het winkelpersoneel ging naar buiten, maar ze hebben geen dader gezien. De totale schade is onbekend.

EMMEN - Gisterochtend kwam een 30-jarige inwoner van Emmen tot zijn ontdekking dat er in zijn auto was ingebroken. De auto stond geparkeerd aan de Weytackers. De daders hebben de ruit van het linkerportier ingeslagen. Ze hebben het frontje van de autoradio-cd-speler, een cd-hoesje, een aantal cd's en de cassette van de cd-wisselaar meegenomen. De totale schade is nog onbekend. Eveneens aan de Weytackers werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een auto. Om de radio-cassetterecorder uit de auto te kunnen halen was het rechter portierraam vernield.

ASSEN - Gistermiddag werd er aan de Industrieweg van een bestelauto een ruit ingeslagen. Uit de auto werd een radardetector gestolen.

* Inbraak woning

ASSEN - Gistermorgen werd, bij afwezigheid van de bewoners, in gebroken in een woning aan de Westrupsstraat. De daders hadden met grof geweld het slot van de deur vernield. De woning was doorzocht en vermist worden enkele sieraden. De juiste aantallen en het schadebedrag is nog niet bekend.

* Winkeldiefstal

EMMEN - Gistermiddag tegen de avond kwam bij de politie een melding binnen, dat twee vrouwen winkeldiefstal zouden hebben gepleegd in de Hoofdstraat. Naar aanleiding van het opgegeven signalementen trof de politie de beide dames aan. De beide vrouwen, een 31-jarige vrouw uit Ten Boer en een 25-jarige vrouw uit Gasselte, hadden grote tassen bij zich met daarin een grote hoeveelheid kleding. Beide vrouwen zijn aangehouden en bij nader onderzoek bleek dat de vrouwen diverse goederen gestolen hadden, waaronder gordijnen, jassen, truien, T-shirts, spijkerbroeken, speelgoed en slipjes. Bij fouillering werd ook onder de overkleding diverse gestolen kledingstukken aangetroffen. Beide verdachten hadden in korte tijd voor ruim f 1500,-- bij elkaar gestolen. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

* Poging tot beroving

ZUIDLAREN - Gistermiddag stond een 20-jarige inwoonster van Zuidlaren te pinnen bij een automaat aan de Marktstraat. Op het moment dat ze het geld in haar portemonnee greep een persoon, die vlak achter haar stond, de portemonnee vast. Ze liet deze niet los en sloeg wild om zich heen. Daarbij heeft ze de overvaller behoorlijk geraakt, die daardoor op de vlucht sloeg. Aan de hand van het door haar opgegeven signalement kon de dader een 27-jarige man uit Zuidlaren worden aangehouden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

* Oplichting

EMMEN - Gistermiddag kwam een man in een winkel aan de Splitting en vroeg of de winkelier een klootschiettoernooi wilde sponsoren. Als tegenprestatie zou dan een advertentie geplaatst worden. Voorts deed hij een uitgebreide bestelling met betrekking tot goederen die gebruikt zouden worden tijdens het toernooi. De winkelier gaf hem tegen ontvangst van een kwitantie honderd gulden. Toen de winkelier een poosje later met een andere winkelier aan de praat kwam, bleek daar hetzelfde gebeurd te zijn. Bij onderzoek bleek de naam en telefoonnummer op de kwitanties niet overeen te komen met iemand van een klootschietvereniging. Signalement van de man is als volgt, ongeveer 30 jaar met een stoppelbaardje en een litteken bij het rechteroog. De man sprak een plaatselijk dialect.

* Schennis pleger

COEVORDEN - Werd gisteren aangifte gedaan door een 12-jarig meisje uit die plaats, van openbare schennis pleging. Dinsdagavond verliet het meisje met nog drie vriendinnen de sporthal aan de Pampert. Toen ze bij de fietsen kwamen stond daar een man die aan zijn geslachtsdeel zat te friemelen. Toen de man ook nog opmerkingen naar de jonge meiden maakte, zijn deze als een haas vandoor gegaan. Later is gebleken dat de man aan meer jonge meisjes zijn geslachtsdeel had laten zien. Het betrof een man van ongeveer 1.80 meter met een normaal postuur, een blanke huidskleur met een kaal hoofd en een smal gezicht. De man had een volle kleine snor. De man droeg een korte blauwe gladde stoffen jas met vermoedelijk gele randjes aan de jaszakken. Hij droeg een donkerkleurige broek en zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer 40 jaar.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie