Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SCP Cahier 166: 'Het bereik van de kunsten'

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Beste Lezer,

Vandaag, donderdag 16 maart 2000 om 11:01:00 uur is Cahier 166: "Het bereik van de kunsten" verschenen.

Isbn: 90-5749-511-2 264 paginas, prijs Fl. 41,5 (Euro: 19)

Hieronder volgt een zeer beknopte samenvatting. Wilt u meer weten, raadpleeg onze website: www.scp.nl/boeken/cahiers/cah166/nl/metainfo.htm

Het bereik van de kunsten

Het bereik van de kunsten is de vierde studie in een reeks waarin periodiek de stand van de cultuurparticipatie, het lezen en het gebruik van overige media wordt geanalyseerd. De reeks Het culturele draagvlak is met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OC&W) opgezet.

Deze studie behandelt de belangstelling voor podiumkunsten en beeldende kunsten. De meeste aandacht gaat daarbij uit naar het bezoek aan schouwburgen, concertzalen en musea en naar het beoefenen van kunstvakken. Daarnaast wordt het verzamelen van kunstvoorwerpen en het volgen van kunstprogramma's via elektronische media (televisie, radio en eigen afspeelapparatuur) in kaart gebracht. Voor ieder van deze vier participatievormen is onderzocht hoe de belangstelling zich in de periode tussen de jaren zeventig en het midden van de jaren negentig heeft ontwikkeld. Verder is nagegaan in hoeverre de samenstelling van de groepen belangstellenden is veranderd. Ook achtergronden van de ontwikkelingen komen aan bod. Hierbij is aandacht geschonken aan de cultuurparticipatie in de grote steden en de achtergebleven belangstelling voor traditionele cultuur onder jongeren.

Tot op heden verschenen drie studies in deze reeks: Podia in een tijdperk van afstandsbediening
www.scp.nl/boeken/cahiers/cah117/nl/persbericht.htm

Het gedeelde erfgoed
www.scp.nl/boeken/cahiers/cah136/nl/persbericht.htm

Leesgewoonten
www.scp.nl/boeken/studies/studie23/nl/persbericht.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie