Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SAP richt speciale mySAP.com marktplaats-onderneming op

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


SAP richt speciale mySAP.com marktplaats-onderneming op

SAPmarkets combineert alle mySAP.com business-to-business (B2B) en marktplaats-activiteiten in één onderneming

's Hertogenbosch, 16 maart 2000 - SAP AG richt een nieuwe dochteronderneming op - SAPmarkets - die zich zal specialiseren in het creëren en stimuleren van wereldwijde business-to-business marktplaatsen op Internet die met elkaar zijn verbonden. In navolging van de succesvolle lancering van mySAP.com vorig jaar, zorgt deze stap voor een nieuw kwaliteitsniveau bij het ontwikkelen, marketen en exploiteren van op Internet gebaseerde marktplaatsen en het aanbieden van 'collaborative business' (c-business) oplossingen.

Via deze elektronische marktplaatsen kunnen ondernemingen van iedere grootte op efficiënte wijze c-business bedrijven, inclusief het op dynamische wijze koppelen van aanbieders en afnemers, het gezamenlijk opstellen van prognoses en het ontwikkelen van producten. Klanten, medewerkers, toeleveranciers en partners werken samen in één virtuele zakelijke omgeving, alsof zij één bedrijf zouden zijn. SAPmarkets zal alle huidige mySAP.com Marketplace-inspanningen consolideren om klanten te voorzien van de technologie en de integratie-expertise die zij nodig hebben om markplaatsen te ontwikkelen met Internet-snelheid.

Hasso Plattner, Co-Chairman en CEO van SAP AG, zal als interim-CEO optreden, totdat er een CEO van SAPmarkets is benoemd. De nieuwe onderneming zal wereldwijd opereren vanuit een hoofdkantoor in Palo Alto, Californië en zal naar verwachting in mei 2000 starten.

Alhoewel e-marktplaatsen de belofte herbergen van enorme kostenbesparingen en een snelle return-on-investment, bieden zij ook aanzienlijke uitdagingen. Integratie is daarbij volgens klanten van SAP de grootste uitdaging.

"SAPmarkets combineert al onze Internet marktplaats-activiteiten en middelen in één speciale organisatie, ondersteund door de zakelijke en integratie-expertise van de SAP Group en haar netwerk van klanten en partners," zegt Hasso Plattner, Co-Chairman en CEO van SAP AG en interim-CEO van de nieuwe marktplaats-onderneming. "Met een gespecialieerde dot.com organisatie in haar gelederen, heeft SAP een uitstekende uitgangspositie om onze Internet marktplaats-activiteiten en -middelen aan te bieden en kunnen we onze klanten helpen beter te concurreren in de Nieuwe Economie."

SAPmarkets wordt verantwoordelijk voor alle bestaande en nieuwe verticale en horizontale marktplaatsen. Ontworpen op basis van open industriestandaards, combineert mySAP.com Marketplaces content, community, samenwerking en commerce. De oplossingen die aangeboden worden door SAPmarkets combineren het beste van mySAP.com en de technologieën, applicaties en diensten van derden. De onderneming zal gebruikmaken van SAP's wereldwijde netwerk van partners en consultants, alsmede het wereldwijde SAP-verkoopteam, en zal tevens samenwerken met andere aanbieders van elektronische marktplaatsen.

SAP AG zal een meerderheidsbelang behouden in SAPmarkets. In eerste instantie zal SAP maximaal euro 500 miljoen investeren in de nieuwe onderneming.

Over SAP
SAP, wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfsbrede zakelijke software, gebruikt de kracht van haar branche-georiënteerde oplossingen voor de realisatie van mySAP.com. mySAP.com is een open interactieve zakelijke omgeving, waarmee organisaties van iedere omvang het Internet kunnen gebruiken. Hierdoor zijn hun medewerkers, klanten en partners optimaal toegerust om met een gepersonaliseerde toepassing te profiteren van de opkomende Internet-economie. Met mySAP.com kunnen organisaties het Internet gebruiken om efficiënter en sneller te werken door een optimaal beheer van de Supply Chain, het onderhouden van strategische partnerships, een kortere introductieperiode voor nieuwe producten en diensten, het delen van digitale informatie en het verhogen van de productiviteit en de aandeelhouderswaarde. SAP is genoteerd aan diverse beurzen, inclusief die van Frankfurt en New York, onder het symbool SAP. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com/.

Voor meer informatie:
SAP Nederland B.V., Karin Venverloo, Telefoon: 073 - 64 57 537, e-mail: (karin.venverloo@sap.com)
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Judith van Essen / Anita Blank-Schoordijk
Telefoon: 023 - 56 28 208, e-mail: (judithve@monogram.nl) / (anitas@monogram.nl)
SAP, System mySAP.com, mySAP.com, Enjoy SAP A Better Return on Information en alle SAP-producten en diensten die in dit persbericht worden vermeld, zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van SAP AG. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie