Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groeigemeenten krijgen extra geld voor ouder- en kindzorg

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van VWS

Groeigemeenten krijgen extra geld voor ouder- en kindzorg

Donderdag 16 maart 2000, nummer 24

Gebieden waar sprake is van een babyboom kunnen dit jaar rekenen op 2,7 miljoen extra. Dit heeft staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekendgemaakt. Het geld is bestemd voor de zorg aan kinderen van 0-4 jaar en hun ouders in groeigemeenten. Vaak zijn dit gemeenten met VINEX-locaties. De middelen gaan naar de thuiszorginstellingen die deze zorg uitvoeren.

Staatssecretaris Vliegenthart deed in juni 1999 een toezegging om extra geld te reserveren voor gebieden met veel kleine kinderen. Vorig jaar zijn deze relatief achtergebleven bij het verdelen van geld. De extra middelen zijn afkomstig van de beschikbare groei voor het jaar 2000 voor de ouder- en kinderzorg. Het College Tarieven Gezondheidszorg (CTG) heeft deze maatregel vastgelegd in een beleidsregel ouder- en kindzorg.

Jeugdgezondheidszorg in groeigemeenten

Meer documenten over dit onderwerp kunt u vinden in het thema: Jeugd - jeugdzorg

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie