Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wageningen UR versterkt directie RIKILT

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht

16-03-00, nr. 23

Wageningen UR versterkt directie RIKILT

De Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit en Researchcentrum heeft op donderdag 16 maart besloten om de directie van het onderzoeksinstituut RIKILT uit te breiden met dr.ir. Kees de Gooijer. De Gooijer, nu nog directeur van het Onderwijsinstituut Technologie en Voeding van Wageningen Universiteit, zal de functie krijgen van operationeel directeur. Hij zal zich voornamelijk bezig houden met de interne organisatie van het RIKILT.

De Raad van Bestuur heeft besloten de directie van het Wageningse onderzoeksinstituut te versterken omdat het RIKILT van groot strategisch belang wordt geacht voor de ontwikkeling van Wageningen UR. Het instituut verricht onderzoek ten behoeve van de veiligheid, gezondheid en kwaliteit van land- en tuinbouwproducten, waarbij zowel primaire agrarische producten als voedingsmiddelen worden onderzocht. RIKILT voert onderzoek uit naar de detectie, identificatie en de functionaliteit van zogenaamde bio-actieve stoffen. Dat zijn stoffen die in voedingsmiddelen voorkomen, kunnen voorkomen of eraan worden toegevoegd en die een rol spelen in de stofwisseling, groei en andere fysiologische processen. Met haar werk draagt het instituut bij aan de controle van de productieketens, aan de kwaliteit van het agrarische product, aan de kennis van gezondheidsbeschermende stoffen in ons voedsel en aan een duurzaam milieu.

Voeding en gezondheid is een onderwerp dat in toenemende mate in de belangstelling staat en ook een item waarop nationale en internationale wetgeving en controle van toepassing of in debat is. Met de uitbreiding van de directie wil de Raad van Bestuur van Wageningen UR garanderen dat het RIKILT een voortrekkersrol kan blijven spelen op het terrein van voeding en gezondheid. Nog niet zo lang geleden stelde het RIKILT de dioxinevervuiling in veevoer vast. Daarnaast voerde het instituut met intensieve, nauwkeurige en moderne technieken de controle uit op o.a. pluimveevlees, om de consument te kunnen garanderen dat kippenvlees dat op de schappen van de winkels terechtkomt ook werkelijk veilig is.

Het instituut vervult nu al een groot aantal wettelijk taken met betrekking tot de veiligheid van ons voedsel en wil in de toekomst graag een belangrijke rol spelen bij en in de vorming van Europese instituten die dergelijke taken moeten gaan uitvoeren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie