Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NGI Regio Limburg informatieavond over Lotus Notes/ Domino

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Genootschap voor Informatica

Niet de kennis is de macht, maar het efficiënte gebruik ervan
Hoe Lotus u daartoe in staat stelt

Deze activiteit, georganiseerd door Regio Limburg vindt plaats op : Do 16-03-2000 19:30 tot 21:30

Beschrijving

De avond wordt verzorgd door de heren B.Wever en H. Braam van IBM en Lotus.

Na een korte introductie omtrent de Lotus organisatie, zal vóór de pauze worden ingegaan op aspecten rond Groupware, Workflow en Knowledge Management. Aansluitend zal worden uiteengezet hoe Lotus Notes R5 daar een plaats in vindt.
De inleiders laten u kennismaken met de TeamRoom, alsmede met de mail, discussie en bibliotheken database welke automatisch in Lotus Notes zijn inbegrepen. Het is een applicatie die in eerste instantie bedoeld is voor de ondersteuning van (ad-hoc) projectgroepen. De ontwikkeling vond plaats vanuit de praktijk en Groupware, Workflow en KM principes zijn op een krachtige en no-nonsensemanier toegepast.

Na de pauze worden nog twee invalshoeken belicht.

Ten eerste komt de flexibele en schaalbare werk- en processtroom-automatisering m.b.v. Domino Workflow aan de orde. Domino Workflow maakt optimaal gebruik van een bestaande Lotus Notes/Domino infrastructuur. Het ondersteunt door zijn enorme flexibiliteit en functierijkheid elk type werkstroom en middels het geheel grafisch uitgevoerde modelleergereedschap zijn processen snel en dynamisch te automatiseren. Door middel van een demo wordt getoond hoe je met Domino Workflow in de praktijk werkt.

Als tweede thema komt aan bod: Een Lotus Notes/Domino infrastructuur als Frontend voor Enterprise Systems en legacy data. Gegevens die beheerd worden door ERP, RDMS en dergelijke systemen zijn met deze technologie relatief eenvoudig te ontsluiten voor de (mobiele) gebruiker van kantoorapplicaties. Er zal "live" een verbinding worden gelegd met de Backend en m.b.v. een Webbrowser zullen gegevens realtime worden opgevraagd en worden gewijzigd. Meer informatie over deze activiteit kunt u verkrijgen bij Jan DuysensKosten:
NGI leden gratis toegang, niet leden betalen f. 25,- aan de zaal. Nieuw: studenten op vertoon van collegekaart: gratis toegang

Lokatie
Kantoor van DSM te Sittard, Poststraat 1 (achterzijde station)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie