Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landmacht oefent in Hongarije

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Defensie_________________________________________________________________
Persberichten

_________________________________________________________________
Landmacht oefent in Hongarije

08-03-2000

De 43e Gemechaniseerde Brigade oefent van 20 maart tot en met 6 april aanstaande op en in de omgeving van het oefenterrein Varpalota in Hongarije. Het is de eerste maal dat Nederlandse eenheden in Hongarije oefenen nadat dit land lid is geworden van de NAVO.

Op 16 en 17 maart zullen in totaal 13 treinen het materieel voor deze oefening vanuit Nederland en Duitsland naar Hongarije vervoeren. De bijna 1600 militairen van deze Brigade zullen vanaf Eindhoven met het vliegtuig naar Boedapest gaan.

Aan de oefening nemen ook een Hongaarse pantserinfanterie-compagnie en een Duitse genie-eenheid deel. De Hongaarse luchtmacht ondersteunt de oefening met de inzet van HIND-gevechtshelikopters. Vanuit Nederland doen er in totaal 140 rupsvoertuigen, 480 wielvoertuigen en 1580 militairen aan de oefening deel. Voor het vervoer van overig materieel worden 80 containers gebruikt.

Al dit materieel en personeel moet 10 april weer zijn teruggekeerd op hun kazernes.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie