Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Karel Schampers nieuwe directeur Frans Halsmuseum in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Nieuwe directeur Frans Halsmuseum bekend

Karel Schampers (Eindhoven, 1950) wordt de nieuwe directeur van het Frans Halsmuseum. Eén november zal hij de huidige directeur Derk Snoep opvolgen. Tot die tijd werkt Karel Schampers nog voor het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam als hoofd van de sector Museale Zaken en als hoofdconservator Moderne Kunst.

De toekomstige directeur van het Frans Halsmuseum heeft een rijke ervaring in de Kunstwereld. Hij werkte behalve in Rotterdam onder meer bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Door de talrijke tentoonstellingen die onder zijn leiding tot stand zijn gekomen, heeft hij zowel nationaal als internationaal een groot netwerk opgebouwd onder kunstenaars, musea, verzamelaars en kunsthandelaren. Gezien de vele nevenfuncties die hij al vanaf zijn studie Kunstgeschiedenis & Archeologie op het gebied van kunst vervult, is hij een bekende binnen de universiteitswereld, academies, overheidsinstellingen en bedrijven.

De diversiteit van het Frans Halsmuseum heeft voor Karel Schampers een speciale aantrekkingskracht. "Deze veelzijdigheid biedt de mogelijkheid om het publiek een breed geschakeerd programma aan te reiken. Via tijdelijke tentoonstellingen, presentaties van de eigen collectie, publicaties, lezingen en cursussen kunnen uiteenlopende visies op kunst en cultuur worden verkend."

16 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie