Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Platform Architectuurbeleid naar gemeente Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Rijksbouwmeester naar Zaanstad

Op donderdag 16 maart a.s. komt het Platform Architectuurbeleid onder voorzitterschap van rijksbouwmeester prof.ir. W. Patijn naar Zaanstad. Na een vergadering van het platform in het Zaantheater wordt de delegatie door wethouder mevrouw M. Horselenberg van Stadsontwikkeling namens het college welkom geheten.
Vervolgens wordt door ambtenaren van de Dienst Stadsontwikkeling, Milieu en Beheer (DSMB) een toelichting gegeven op de ontwikkelingen van het centrum- en stationsgebied. Aansluitend stapt men aan boord en wodt het gezelschap al varend bijgepraat over het Zaanoeverproject. Het platform Architectuurbeleid is acht jaar geleden opgericht om te komen tot een samenhangend beleid bij de rijksoverheid op het gebied van de architectuur. Een herkenbaar beleidsproduct is de Architectuurnota die inmiddels tweemaal is verschenen, parallel aan de Cultuurnotqa die ieder vier jaar door de regering wordt uitgebracht. Op dit moment wordt gewerkt aan de Derde Architectuurnota, die naar verwachting in september van dit jaar zal uitkomen.
Zaanstad, 15 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie