Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeiler Kats na eerste wedstrijddag in top tien klassement

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten


ZEILEN - uitslagen - Wereldkampioenschap Laser (olympische klasse), Cancun (Mex)

Laser

Serge Kats na eerste wedstrijddag in de top tien van het
tussenklassement

Maar liefst 139 boten uit 49 landen strijden in Mexico om de
felbegeerde titel van wereld-kampioen in de Olympische Laser klasse. De eerste dag kenmerkte zich door perfect zeilweer; er konden twee races gezeild worden bij een warme stabiele wind, windkracht 4. De in Helle-voetsluis woonachtige Serge Kats (29) maakte een serie van vier en zeven en staat daarmee op een achtste plaats in het
tussenklassement. De Braziliaan Robert Scheidt (zilver in 1999) staat op een eerste plaats op de voet gevolgd door de wereldkampio Ben Ainslie (GBR).
De subtoppers Marc de Haas uit Naarden en Michiel Peeters uit Voorhout gebruiken dit WK vooral om internationale ervaring op te doen.
Gezien het aantal deelnemers wordt er in twee groepen gevaren. Van 16 tot en met 20 maart vinden de voorronden plaats met twee races per dag en een maximum van tien races. Op 21 en 22 maart wordt de finaleserie gevaren waarbij de beste 50% van het tussenklassement ingedeeld worden in de zogenaamde Goldfleet. Ook hier staan weer twee races per dag op het programma. Na de vijfde race wordt het slechtste resultaat afgetrokken van het totaal aantal punten en na tien races volgt een tweede aftrek.

Na de eerste wedstrijddag blijkt dat vier continenten vertegenwoordigd zijn in de top vijf van het klassement en maar liefst acht landen in de top tien van het tussenklassement. Dit bewijst direct weer de volledige internationale spreiding die deze klasse kenmerkt. Net als bij vele andere belangrijke Laserwedstrijden wordt ook dit WK weer een gevecht voor de top tien omdat de verschillen tussen de zeilers uiterst minimaal zijn.

Uitslagen: stand na twee races, 139 boten
pl naam land r1 r2 pnt

1 Robert Scheidt Bra 1 1 2

2 Ben Ainslie Gbr 1 2 3

3 Michael Blackburn Aus 3 1 4

8 Serge Kats Ned 4 7 11

64 Marc de Haas Ned 36 31 67

89 Michiel Peeters Ned 46 40 89

zie ook:http://www.semaphore.co.uk/laser_intclass/Worlds.htm

Laat meer artikelen zien over: Persberichten WK Laser Algarrobo (Chili)
_________________________________________________________________
Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.


KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie