Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslag EZH-campagne gemeente Delft verrassend

Datum nieuwsfeit: 16-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Uitslag EZH-campagne verrassend

Tijdens de slotbijeenkomst van 16 maart heeft het college van burgemeester en wethouders de uitslag van de EZH-campagne bekendgemaakt. De Delftse bevolking heeft een duidelijke voorkeur uitgesproken voor het project "Investeren in de wijken". Dit project steekt met kop en schouders boven de andere projecten uit met 16527 stemmen (47,8%).

Op de tweede plaats komt "Investeren in fietsvoorzieningen" met 13260 stemmen (38,4 %). Ook "Scholen voor de toekomst" (37,3%), "Informatie

In de periode van 23 februari tot en met 7 maart hebben 35 889 Delftenaren hun antwoordkaart teruggestuurd. 1316 van de teruggestuurde antwoordkaarten waren ongeldig omdat de inzenders meer dan tien projecten hadden aangekruist. In totaal zijn er bij de gemeente Delft 34 573 geldige antwoordformulieren binnengekomen.

Op basis van de uitkomst van deze meningspeiling bepaalt het gemeentebestuur eind maart hoe het geld precies wordt verdeeld tijdens de commissievergadering op 28 maart en de raadsvergadering van 30 maart. De projecten die dan zijn geselecteerd, worden vervolgens verder uitgewerkt. Dit gebeurt in samenspraak met indieners en andere betrokkenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie