Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins Claus bij 75-jarig jubileum De Zaansche Molen

Datum nieuwsfeit: 17-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

17/03/00 Prins Claus bij 75-jarig jubileum De Zaansche Molen te Westzaan

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden is vrijdagmiddag 17 maart in Westzaan aanwezig bij de viering van het 75-jarig bestaan van de vereniging De Zaansche Molen. Tijdens deze bijeenkomst zal de Prins het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het jubileumboek De Zaansche Molen. Ook zal hij het startsein geven van de restauratie van de droogschuur van papiermolen De Schoolmeester, waar het jubileum wordt gevierd.

De Zaansche Molen werd in 1925 opgericht om de teloorgang van de resterende industriemolens een halt toe te roepen. Van de meer dan duizend molens die ooit in de Zaanstreek het eerste Europese industriegebied vormden, stonden er toen nog minder dan twintig. Inmiddels heeft de vereniging elf van de dertien nog aanwezige industriemolens in bezit. Daarnaast beschikt de vereniging over een museum met de oudste en meest uitgebreide collectie op het gebied van de molengeschiedenis.

In De Schoolmeester, de enige nog werkende papiermolen ter wereld, is een expositie ingericht over de strijd om het behoud van de unieke collectie molens in de Zaanstreek. Op deze tentoonstelling wordt onder meer aandacht besteed aan de spectaculaire verplaatsing van molens naar de Zaanse Schans en aan de grote molenbranden van deze eeuw.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie