Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie: Relatiegeschenken van burgemeester Peper

Datum nieuwsfeit: 17-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Historisch Museum Rotterdam

RELATIEGESCHENKEN VAN BURGEMEESTER PEPER

in Het Schielandshuis

Het Historisch Museum Rotterdam exposeert in Het Schielandshuis tot en met 9 april een aantal relatiegeschenken die oud-burgemeester Bram Peper in zijn ambtsperiode heeft ontvangen. Aanleiding voor deze kakofonie van geschenken is het rapport van de Commissie tot Onderzoek van de Rekening over declaratiegedrag van gemeentebestuurders.

In de publiciteit wordt vaak met enige geheimzinnigheid gesproken over de door oud-burgemeester Peper ontvangen relatiegeschenken. Wat voor een geschenken een burgemeester ontvangt en hoe ze er uit zien, is bij veel Rotterdammers niet bekend. Dit was voor het Historisch Museum Rotterdam een reden om aandacht te geven aan dit stukje recente geschiedenis van de stad.

Relatiegeschenken en memorabilia van buitenlandse reizen worden via het Gemeentearchief Rotterdam of rechtstreeks door het Stadhuis aan het Historisch Museum Rotterdam overgedragen.

De kleine uitstalling in Het Schielandshuis toont de eerbewijzen en curiosa die Peper heeft ontvangen en doorgegeven aan het Stadhuis en het museum. Te zien zijn onder meer een portret van Bram Peper geheel opgebouwd uit peperkorrels en het grammofoonplaatje van Henk Numeijer dat in 1990 werd aangeboden aan de burgemeester getiteld 'In Rotterdam, waar alles kan'.

tentoonstelling : Relatiegeschenken van burgemeester Peper in Het Schielandshuis
periode : vanaf vrijdag 17 maart tot en met zondag 9 april 2000 lokatie : Het Schielandshuis

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie