Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet: Voorkeur voor aanleg zuidtangent A7 Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE AZ

MINISTERRAAD: VOORKEUR UIT VOOR AANLEG ZUIDTANGENT A7 ........

Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Persbericht Ministerraad

17 maart 2000

KABINET SPREEKT VOORKEUR UIT VOOR AANLEG ZUIDTANGENT A7 GRONINGEN

De ministerraad heeft op voorstel van de minister van Verkeer en Waterstaat Netelenbos de voorkeur uitgesproken voor de aanleg van een zuidtangent ten zuidwesten van de stad Groningen om de A7 te ontlasten. Tevens wordt het Euvelgunne-tracé in studie genomen. Op de A7 (zuidelijke rondweg Groningen) is sprake van congestie en de verwachting is dat die in de komende jaren zal toenemen. De problemen met de doorstroming van het verkeer zullen op termijn leiden tot knelpunten in de leefbaarheid en het milieu.
De congestie wordt in twee fasen aangepakt. In de eerste fase, vóór 2010, wordt de bestaande infrastructuur op een aantal punten aangepast en worden afspraken gemaakt met de regio over openbaar vervoer en flankerend beleid (volgens het zogenaamde Langmanpakket, waarover in
1998 al afspraken zijn gemaakt). Wanneer duidelijk wordt in hoeverre de maatregelen uit de eerste fase vruchten afwerpen, neemt het kabinet een definitief besluit over het al dan niet in gang zetten van een tracéprocedure voor de aanleg van een zuidtangent.
RVD, 17.03.2000


17 mrt 00 16:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie