Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda bekijkt mogelijkheden stadswinkels

Datum nieuwsfeit: 17-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


GEMEENTE BREDA BEKIJKT MOGELIJKHEDEN STADSWINKELS

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de projectdefinitie Stadswinkels. Een projectgroep binnen de gemeente gaat de haalbaarheid onderzoeken van de vestiging van stadswinkels in de districten. In die stadswinkels wil de gemeente, zo mogelijk in samenwerking met maatschappelijke instellingen, de Bredanaars dichtbij huis een aantal producten kunnen bieden, ook digitaal. Daarbij wordt nadrukkelijk aansluiting gezocht bij de grote wijkbibliotheken.

Het project "Stadswinkels" vloeit voort uit de Stadsvisie. Hierin staat dat de koppeling van de functies van de meldpunten, deelstadskantoren en wijkbibliotheken als multifunctioneel servicepunt in de wijken wordt onderzocht en uitgewerkt. De gemeente wil hiermee haar eigen dienstverlening en die van de maatschappelijke instellingen dichter bij de klanten brengen en mogelijk integreren tot door de klanten gewenste producten. Daarnaast draagt een stadswinkel bij aan het tegengaan van een tweedeling in de samenleving als gevolg van digitalisering ( producten zowel digitaal als aan een balie aanbieden).

Moderne informatiewinkel

De eventuele vestiging van stadswinkels in de districten sluit enerzijds aan bij het districtsgewijs werken van de gemeente en anderzijds bij het beleidsplan bibliotheek dat de traditionele wijkbibliotheek wil transformeren tot een moderne informatiewinkel. Zo'n stadswinkel heeft de Bredanaars een aantal zaken te bieden. Gedacht wordt aan een geclusterde balie van gemeente en maatschappelijke instellingen, waar in ieder geval de "intake" plaats vindt en zo veel mogelijk de daadwerkelijke levering van het product. Naast traditionele producten als boeken en CD's kunnen ook andere informatieproducten als geautomatiseerde literatuurbestanden, worden aangeboden. Bovendien komt er een internetfaciliteit, waar burgers die thuis niet de adequate voorzieningen hebben, gebruik kunnen maken van de gedigitaliseerde dienstverlening van de gemeente.

Voor wat betreft de spreiding van de stadswinkels, wordt gedacht aan vier 4 winkels in de districten naast het stadskantoor en de hoofdbibliotheek. De verbetering van de organisatie en de digitalisering van de gemeentelijke dienstverlening in het stadskantoor en de hoofdbibliotheek wordt als een apart deelproject opgepakt.

Proef

Bij wijze van proef wil de gemeente een volwaardige stadswinkel starten in het district Zuidoost, in de bibliotheek aan de Allerheiligenweg. Ook in Prinsenbeek staat een proefproject op stapel voor een nevenvestiging van de stadswinkel Noordwest. De projectgroep beraadt zich nog over wanneer met beide pilots kan worden gestart.

Breda, 17 maart 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie