Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Micro-Tech lanceert hoortoestel zonder batterij

Datum nieuwsfeit: 17-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MICRO-TECH HEARING PROF. Micro-Tech lanceert hoortoestel zonder batterij
Boxtel, 17 maart 2000, Micro-Tech hearing professionals uit Boxtel brengt deze week een nieuwe hoortoestelserie Micro-Tech XTa op de markt. De serie bestaat uit hoortoestellen met een accu in plaats van een batterij. Deze achter-het-oor-toestellen worden geleverd met een accu en een speciaal daarvoor ontwikkelde hoortoesteloplader. Het wekelijks vervangen van de batterij wordt hierdoor overbodig.

Priegelwerk Ondanks alle vooruitstrevende nieuwe technieken moeten hoortoesteldragers nog steeds één keer per week de batterijen van hun hoortoestel vervangen. Een vervelende handeling voor veel slechthorenden, omdat de hoortoestellen steeds kleiner worden en het vervangen van een batterij dus een priegelwerk is.
Makkelijk in gebruik Het hoortoestel met accu is volgens Alexander Vermeer, sales manager van Micro-Tech makkelijk in gebruik: 'De slechthorende plaatst 's avonds zijn hoortoestellen in de oplader. Deze lader ontlaadt de accu's eerst, om ze vervolgens weer volledig op te laden. Dit alles kan gebeuren in de nachtelijke uren. De volgende dag is het hoortoestel weer gereed voor gebruik. Op deze manier wordt de accu optimaal benut en hoeft dan maar eens in de twee jaar worden vervangen', aldus Vermeer.
Verwachtingen De verwachting is dat de 'oplaadbarehoortoestellen' niet alleen veel gebruikt gaan worden door hulpbehoevende slechthorenden, die problemen hebben met het verwisselen van de batterij. Ook prijsbewuste hoortoesteldragers die uit kosten- of milieuoverwegingen niet iedere week batterijen willen vervangen, zullen baat hebben bij deze ontwikkeling. De prijs van een hoortoestel met accu is gelijk aan een gewoon hoortoestel, heeft 2 jaar garantie en komt in aanmerking voor vergoeding via de zorgverzekeraar.
/ Noot aan de redactie:
Een digitale foto is te down loaden via WWW.anp.nl/perssupport

Voor nadere informatie: Alexander Vermeer tel werk: 0411-684400, tel privé: 0416-661211, mobiel :06-53892921, E-mail: (Vermeer@dmh.nl)
Micro-Tech hearing professionals Bosscheweg 141 5282 WV Boxtel Tel: 0411-684400 Fax: 0411-682945
17 mrt 00 08:30


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie