Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 17-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht Persberichten Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)
Vrijdag 17 maart 2000, 09.30 uur
Bewoner door het lint Utrecht - Een 27-jarige bewoner aan de Elzas is donderdagmiddag volledig buiten zinnen geraakt.
De politie was omstreeks half vijf gealarmeerd omdat de man de inboedel en ruiten van de woning aan het vernielen was. Veel huisraad gooide hij in het trappenhuis en hij blokkeerde daarmee de toegang tot de woning. Agenten hadden de grootste moeite om de agressieve man te benaderen en op een veilige manier aan te houden. Uiteindelijk is het gelukt de psychisch zieke man te overmeesteren en over te brengen naar het politiebureau. Het crisiscentrum heeft er voor gezorgd dat de man 's avonds kon worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Groep jongeren belemmeren politie Utrecht - Donderdagmiddag omstreeks zes uur kreeg een 18-jarige Utrechter op het Herderplein een bekeuring omdat hij zonder helm een bromfiets bestuurde. Hij weigerde echter zijn naam op te geven.
Een groep van ca. tien jongeren begon zich met het politie-optreden te bemoeien. De bestuurder bleef weigeren zijn naam op te geven en werd aangehouden. De groep werd zeer opdringerig en één van hen probeerde zijn vriend uit de handen van de politie te trekken. Ten slotte werd ook hij, een eveneens 18-jarige Utrechter, aangehouden. Met de beloofde bekeuringen op zak konden zijn in de loop van de avond het politiebureau weer verlaten.
Voetgangster geschept door automobilist Utrecht - Een 67-jarige Utrechtse vrouw is donderdagmiddag op de Beneluxlaan aangereden door een 30-jarige automobilist uit Utrecht.
Omstreeks half drie stak de vrouw ter hoogte van de Vasco da Gamalaan de rijbaan over in de richting van het park Transwijk. Getuigen verklaarden dat het voetgangerslicht voor haar op rood stond. De automobilist trok juist op en kon de vrouw niet meer ontwijken. Zij sloeg over de motorkap en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. Zij is met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis Oudenrijn.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie