Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening meldpunt discriminatie in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 17-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


17-03-2000

Opening meldpunt discriminatie op 17 maart

Kleurrijke presentatie voor jongeren op de Heuvel op 31 maart

Vrijdag 17 maart wordt de toezichtspost aan de Tuinstraat geopend in haar definitieve lokatie. De toezichtspost is al enige tijd operationeel geweest vanuit de keet voor de Heuvelse kerk. Het college van b&w heeft maandag 13 maart besloten dat naast de reeds bestaande taken ook het meldpunt discriminatie wordt gevestigd in de Toezichtspost Binnenstad. De openingstijden zijn tijdens uitgaansavonden (vrijdagavond en zaterdagavond). Buiten deze avonden is het overigens mogelijk, een melding te doen bij het Anti-Discriminatie Bureau (Willem-II straat) of bij de politie.

Het meldpunt kan alleen gebruikt worden voor discriminatie in het uitgaansgebied van de Tilburgse binnenstad. Wanneer er sprake is van discriminatie op bijvoorbeeld school, in de winkelstraat, in de bus, op het werk of elders, kan men zich wenden tot het Ant-Discriminatiebureau aan de Willem II-straat of bij één van de politiebureaus in de stad.

Discriminatie is een onderwerp dat leeft bij de inwoners van Tilburg. Ook jongeren vinden dit belangrijk. Dit bleek onder andere tijdens jongerendag The WALL (november 1999). De gemeente is daarom gestart, in overleg en samenwerking met het Anti-Discriminatie Bureau, de Tilburgse horeca, de politie, het Openbaar Ministerie en jongeren zelf, met een meldpunt discriminatie. Bij dit meldpunt is informatie verkrijgbaar, maar ook kan een melding van discriminatie geregistreerd worden.

The Wall, presentatie meldpunt en release cd
Jan Hamming presenteert samen met het Jod, ADB, politie, Openbaar Ministerie en horeca het meldpunt discriminatie op vrijdagmiddag 31 maart. De feestelijke happening zal plaatsvinden op de Heuvel, voor het oude Schoeversgebouw. Alle participanten van het meldpunt zullen samen een groot schildersdoek 'vullen' om zo symbolisch kleuren en gevoelens te mengen tot een groter geheel.

Tijdens de presentatie van het meldpunt aan jongeren wordt ook de jongerendag-cd uitgereikt. Dit wordt opgeluisterd met een straatoptreden van o.a. de Outsidaz. De nummers van de acht Tilburgse bands die op 7 november 1999 hebben opgetreden in het Stadhuis zijn inmiddels opgenomen in studio Chateau. Iedereen die erbij was, tijdens de jongerendag vorig jaar, krijgt de cd gratis thuisgestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie