Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 18-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Zaterdag 18 maart 2000, 11.00 uur

Jongens zonder aanleiding mishandeld
Houten - Twee Houtense jongens van 16 en 17 jaar zijn vrijdagmiddag op de Fortweg zonder enige aanleiding mishandeld door drie onbekend gebleven jongens.

De 17-jarige Houtenaar stond omstreeks kwart voor drie op zijn fiets op de Fortweg, ter hoogte van de Y-splitsing, te wachten op zijn vriend. Hij zag twee scooters aankomen met daarop in totaal drie jogens. Die jongens, die hij niet kende, stopten bij hem en begonnen hem in het gezicht te spuwen. Hierna kreeg hij stompen in zijn gezicht en trappen tegen zijn onderlichaam. Op dat moment kwam zijn vriend aanfietsen. Toen die er zich mee ging bemoeien kreeg ook hij klappen en schoppen.

Twee voorbijgangers, een man en een vrouw op de fiets, stopten en riepen dat zij op moesten houden. De man en de vrouw kregen de nodige scheldwoorden naar het hoofd, waarna de daders op hun brommers sprongen en wegreden.

Beide slachtoffers liepen diverse kneuzingen en blauwe plekken op. Met hun vaders deden zij op het politiebureau in Houten hiervan aangifte. De daders zijn twee blanke en een dondere jongen en zij zijn in de leeftijd van 16 a 18 jaar. De ene scooter was wit/paars van kleur en de andere donker.

De politie van het wijkteam Houten is dringend op zoek naar getuigen van deze ernstige vorm van openlijke geweldpleging. Met name de man en de vrouw die de slachtoffers hielpen, worden dringend verzocht zich te melden op tel nr. 030 - 60 23111 (politiedistrict Lekstroom)

Gewapende overval op supermarkt
Nieuwegein - Vrijdagavond hebben drie gewapende en gemaskerde mannen het personeel van een supermarkt van het winkelcentrum Hoog Zandveld in Nieuwegein overvallen.

Toen twee medewerkers omstreeks half tien de winkel aan de achterzijde verlieten, werden zij plotseling door twee mannen bedreigd met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging hiervan moesten de twee weer naar binnen. Als zij in de winkel waren, komt een derde overvaller binnen. De 27-jarige assistent bedrijfsleider uit Woerden werd gedwongen de dagopbrengst af te geven. Hierna verlieten de overvallers aan de achterzijde de supermarkt.

Een getuige heeft gezien dat zij de Zandveldseweg overstaken in de richting van het parkeerterrein van de sporthal 't Veerhuis. Daar zijn zij vermoedelijk in twee gereedstaande auto's gesprongen en weggereden.

De recherche van het politiedistrict Lekstroom is ook voor dit onderzoek dringend op zoek naar getuigen. Ook zij kunnen zich melden op tel: 030 - 60 23111

Dronken buitenland automobilist krijgt zware boete IJsselstein - Een 39-jarige Fransman is de afgelopen nacht door de politie van IJsselstein met zijn auto van de weg gehaald.

De man reed omstreeks twee uur op de Utrechtseweg en zijn rijgedrag was reden voor een controle. Het was de agenten al snel duidelijk dat de man behoorlijk had gedronken. Resultaat na de blaasttest was 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien bleek dat hij in 1995 ook al in Nederland een proces-verbaal had gehad voor het rijden onder invloed van alcohol. Omdat de automobilist in Frankrijk woonde, werd officier van justitie gebeld. Deze legde hem onmiddellijk een boete van fl. 1650,= op.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie