Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 18-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van zaterdag 18 maart 2000
15:40 zaterdag 18 maart 2000

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

DIEVER

Een uur geleden het bromfiets-certificaat gehaald en trots als een pauw op je pas verworven bromfiets naar Diever om hem aan je zusje te laten zien. En dan steekt er op de Westeres plotseling een 13 jarig meisje over die jou te laat ziet. Gelukkig loopt het qua verwondingen goed af maar jij bent voorlopig je bromfiets weer even kwijt. Het gebeurde vrijdagmiddag even na drie uur en het overkwam een 16 jarige jongen uit Smilde. Het meisje kwam uit Hoogersmilde.

BARGER COMPASCUUM

Een 19 jarige automobilist uit Klazienaveen heeft vrijdagavond ongewild zijn eigen auto in de sloot geduwd.
De man reed over de Lange Runde in Barger-Compascuum en kwam bij een poging om te keren, met zijn auto vast te zitten in de rechter berm. Omdat er niemand in de buurt was om hem te helpen ging de man zelf aan de slag om de auto weer vlot te trekken. Hij zette hem in zn achteruit en hielp mee door aan de voorkant te duwen. Het lukte hem de auto weer op de weg te krijgen maar die zocht vervolgens zijn eigen weg en kwam uiteindelijk tot stilstand in de linker bermsloot
BEILEN / STAPHORST

De politie van Staphorst heeft vrijdagnacht twee mannen aangehouden die worden verdacht van diefstal van een auto in Beilen. Het gaat om een 25jarige man uit Groningen en een 20 jarige man uit Zutphen. Beide mannen zijn aangehouden nadat getuigen hadden gemeld dat ze er hardlopend vandoor gingen toen ze in Staphorst een voorband lek reden op een trottoirband. Bij controle kwam vast te staan dat de auto een paar uur eerder was gestolen van de parkeerplaats bij het station in Beilen. Op dezelfde parkeerplaats trof de politie een personenauto aan die na onderzoek bleek te zijn gestolen in Zutphen. Beide verdachten willen tot dusver niets verklaren over autodiefstal. Ze zijn in verzekering gesteld.

ASSEN / UFFELTE

Bij een inbraak in een woning aan de Pelikaanstraat in Assen zijn o.a. een videorecorden, en een GSM gestolen. De 50 jarige bewoonster ontdekte de inbraak nadat ze rond middernacht thuiskwam. De sporen duiden erop dat men via het wc raampje de woning heeft kunnen binnenkomen.
In Uffelte is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een woning aan de Lindelaan. De hele wonig is doorzocht en de bewoner mist zijn paspoort en een paar bankbiljetten van vijf gulden. Om binnen te komen is de voordeur vernield.

MEPPEL

Een tot nu toe onbekende man heeft zaterdagmorgen op de hoek Hoofdstraat Keizersgracht in Meppel met zijn hand de autoruit ingeslagen van een 19 jarige man uit Staphorst. Die stond met zijn auto op zijn vriendin te wachten Volgens het slachtoffer stond er achter hem een groene Jeep waarvan de bestuurder door luid te toeteren kenbaar maakte dat hij erlangs wilde om vanaf de Keizersgracht de Hoofdstraat in te rijden. De man uit Staphorst gebaarde even geduld te hebben, waarop de man uit zijn Jeep stapte en met zijn hand de portierruit stuksloeg van de auto van Staphorster. Daarop stapte de onbekende man weer in zijn auto en ging er achteruit rijdend vandoor. Zijn signalement: licht getinte man, lengte ongeveer 1.80 meter, zwart licht krullend haar, fors, krachtig postuur en gekleed in zwarte broek en jas. Hij droeg zwarte platte schoenen. De politie van Meppel komt graag in contact met mensen die informatie hebben over het voorval.

EMMEN / ASSEN

Bij een alcoholcontrole in Emmen en wijde omgeving zijn vrijdagavond/nacht zon 1400 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders moesten mee naar het bureau voor een ademtest. Het hoogst scoorde een automobilist uit Emmen Hij werd op de Weerdingerstraat betrapt met 1020 µgl oftewel 2,3 promille. Aan de controle in Emmen is meegewerkt door 30 politiemensen, afkomstig van het District Oost, de Primaire Politie Opleiding, en het handhavingsproject Boetegeld = Sneu Geld.
2,3 promille is veel maar het kan nog erger; De politie van Assen betrapte vrijdagavond op de Rolderhoofdweg een 45 jarige Assennaar die met maar liefst 2.7 promille achter het stuur zat en dat is meer dan 5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Van beide toppers is het rijbewijs ingevorderd. Die van de man uit Emmen bleek te zijn verlopen. Bovendien reed hij in een onverzekerde auto.info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie