Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ajax honderd jaar geleden opgericht

Datum nieuwsfeit: 18-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Vindplaats 3
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax


Ajax-nieuws: Een eeuw Ajax, een eeuw supporters

Een eeuw Ajax, een eeuw supporters

Amsterdam, maandag 13 maart 2000.

Op 18 maart 2000 is het honderd jaar geleden dat Ajax is opgericht. Ter ere van dit eeuwfeest zijn tal van festiviteiten en activiteiten georganiseerd. Om alle Ajax- liefhebbers en supporters bij dit gouden jubileum te betrekken, heeft de club de volgende evenementen op stapel staan:

December - Ajax 100 erewedstrijd
Het Wembley-stadion was in 1971 een feestende rood-witte massa, toen Ajax van Panathinaikos won en hiermee de eerste Europa Cup 1 naar Amsterdam haalde. In december 2000 wordt het Ajax 100 jubileumfeest afgesloten. De apotheose vormt een replay van deze voor Ajax historische finale, gespeeld in de Amsterdam ArenA. De seizoenkaarthouders van Ajax krijgen op deze avond een cadeau van de jarige. Zij kunnen gratis naar dit duel vol nostalgie.
Vanaf 18 maart - Ajax 100 tram
Ajax en het Gemeente Vervoer Bedrijf Amsterdam vieren dit jaar beide het 100-jarig bestaan. Samen presenteren zij op vrijdag 17 maart de Ajax 100 tram. Vanaf 18 maart rijdt de Ajax 100 tram, lijn 20, een jaar lang rond het centrum van de hoofdstad.
De Ajax-supporters hebben een groot aandeel in het uiteindelijke uiterlijk van de tram. De Ajax-liefhebber kan haar of zijn favoriete voetbalmoment aan de club kenbaar maken en maakt kans op plaatsing op het voertuig. Op de tram zijn elf open plekken gereserveerd voor deze afbeeldingen. Ook de namen van de uitverkorenen staan bij de afbeelding. Aan het eind van het Ajax 100 jaar worden de elf winnaars uitgenodigd om een topwedstrijd in de Amsterdam ArenA bij te wonen. Supporters worden via de gebruikelijke Ajax-media (Ajax-site, Teletekst, Ajax Magazine) op de hoogte gebracht hoe ze kunnen meewerken aan de Ajax-tram.

17 en 18 maart - Oud & nieuw
Het nieuwe Ajax-jaar begint op 18 maart 2000 en wordt ingeluid met een overweldigend Nieuwjaarsconcert. Het Philharmonisch Orkest speelt in het Concertgebouw een keur aan bekende en speciale meesterwerken uit de klassieke muziek. Iedereen heeft de mogelijkheid thuis op de bank mee te genieten van deze bijzondere avond in het Concertgebouw. De AVRO zendt het concert namelijk 's avonds live op Nederland 1 uit.
19 maart - Ajax - FC Twente
De tweede dag in een nieuwe eeuw Ajax staat het competitietreffen met FC Twente op het programma. Rond deze wedstrijd staat bijna alles in het teken van voetbalhistorie, nostalgie en de rijke geschiedenis van de 'Meersche helden uit de Amstelstad'. De gebruikelijke voorwedstrijd wordt gespeeld tussen de E-jeugd van Ajax en de E-junioren van het Koninklijke HFC, de één-na-oudste club van Nederland. De supporters zullen, in samenwerking met het inmiddels bekende sfeerteam, flink uit pakken om in het stadion te laten zien dat de club jarig is. Ook zal het clublied (de Ajax-Marsch) op originele wijze ten gehore worden gebracht.
Een keer geen sponsornamen of spelersnamen op het tenue. Ajax 1 treedt tegen FC Twente aan in een Ajax-tenue dat tussen 1920 en 1950 is gedragen, met bijpassende broek en zwarte kousen. Tevens staan het programmaboekje en het programma op de schermen volledig in het teken van 100 jaar Ajax.

21 maart - Staatsloterijshow
Ter gelegenheid van het jubileum wordt op dinsdag 21 maart door RTL4 de Staatsloterijshow uitgezonden. Deze aflevering heeft het honderdjarig bestaan van Ajax als centraal thema. Gedurende deze live uitzending, die wordt gepresenteerd door Marc Klein Essink, zullen spectaculaire optredens uit binnen- en buitenland te zien zijn. Tevens zijn verschillende Ajacieden tijdens de show actief om geld in te zamelen voor het goede doel: de VU Kinderstad. Ook dit evenement is voor Ajax-fans vanuit de luie stoel thuis te volgen.
April en augustus - Ajax 100 Jeugdtoernooien
De jeugdopleiding van Ajax vormt al jaren de basis van de club. De toernooicommissie heeft alles in het werk gesteld om grote en internationaal aansprekende tegenstanders naar Amsterdam te halen voor een toernooi dat wereldwijd zijn gelijke niet kent. Alle leeftijdscategorieën van de jeugd van Ajax spelen op Sportpark de Toekomst tegen internationale tegenstanders van formaat. Ajax biedt op haar eigen sportpark de supporters de gelegenheid om de talenten van morgen aan het werk te zien. Voor iedereen zijn deze kwalitatief hoogstaande duels gratis te bezoeken.

22 april: Ajax zaterdag 1 en Ajax zaterdag 2 spelen vriendschappelijke duels tegen de amateurs van SC Feijenoord 1 en 2.
6 mei: D- en E-junioren; Ajax, Feyenoord, PSV, Willem II, Fortuna Sittard, Sparta, Club Brugge, Bayer 04 Leverkusen
13 mei: C-junioren; Ajax, Feyenoord, PSV, Willem II, Fortuna Sittard, Sparta, Club Brugge, Bayer 04 Leverkusen. Ook de jeugdselecties van de deelnemingen uit Ghana, Zuid-Afrika en België doen mee aan dit toernooi.
18, 19, 20 augustus: A-junioren; Ajax, Feyenoord, PSV, Sao Paulo, Arsenal, Bayern München, Juventus en Barcelona.
26 en 27 augustus: B- junioren; Ajax, Feyenoord, PSV, Liverpool, Bayer 04 Leverkusen, Club Brugge, Internazionale Milaan

20 augustus - Ajax 100 Kick Off Festival
Tijdens het jaar dat Ajax honderd jaar bestaat, wordt er niet alleen terug gekeken naar het verleden. Er wordt ook een brug geslagen tussen heden en toekomst. In meest letterlijke zin komt dit tot uiting tijdens het Kick Off festival dat op 20 augustus wordt gehouden. Op die dag vindt op ons jeugd- en amateurcomplex het grote A-juniorentoernooi plaats met internationaal gelouterde clubs. Ajax-supporters kunnen overdag genieten van topvoetbal. Op de parkeerplaatsen en de Arena-Boulevard treedt tegelijkertijd een keur aan artiesten op en worden verschillende activiteiten gehouden, vooral gericht op de jeugd. Supporters kunnen dus vanaf de Toekomst naar de Arena wandelen, waar de finale van het A-jeugdtoernooi wordt gespeeld. In en rond het stadion vindt die dag tevens de presentatie van de Ajax-selectie plaats. Uiteraard is de toegang voor deze straat van het seizoen 2000-2001 gratis.
3 en 5 augustus - Amsterdam 100 jaar jubileum toernooi
De hoofdmacht van Ajax speelt op 3 en 5 augustus het traditionele Amsterdam jubileum toernooi. Speciaal voor deze feestelijke periode zijn de clubs dit keer van internationaal topniveau. De selecties van Ajax, Barcelona, Lazio Roma en Arsenal binden de strijd aan in een toernooi dat zich wat voetbalkwaliteit betreft kan meten met EURO 2000.

Voordeel voor de seizoenkaarthouders van Ajax en andere Ajax-liefhebbers is dat de kaartjes makkelijk verkrijgbaar zijn. Ajax-seizoenkaarthouders en clubkaarthouders hebben het recht om als eerste kaarten voor dit toernooi te kopen. Tijdens deze exclusieve periode geldt er bovendien een korting van 25 procent. Vervolgens is er een periode van vrije verkoop.

Via de gebruikelijke kanalen (Ajax-site, Ajax Magazine en Teletekst) wordt bekend gemaakt wanneer een bepaalde verkoopperiode geldt.

10, 11 en 12 april - Ajax Revue
In 1910 was de première van de Ajax Revue en in 1950 deed de vereniging dit nog eens dunnetjes over. Nu voor de derde keer presenteert Ajax wederom een Revue in de RAI te Amsterdam. Een combinatie van eigen personeel, bestuursleden en professionals verzorgt deze combinatie van musical, zang en dans. De data waarop de Revue is te zien zijn 10, 11 en 12 april.
De laatste avond is speciaal voor Ajax-supporters gereserveerd. Informatie over de kaartverkoop wordt via de Ajax-media bekend gemaakt.

December - Ajax, de film
Naast de '100 jaar Ajax' video verschijnt er december dit jaar een bioscoopfilm over Ajax. Samen met ID&Dtv maakt Ajax een film om de supporter een beeld te geven wat er bij Ajax, voor en achter de schermen plaatsvindt.
Het hele seizoen 1999-2000 kijkt een cameraploeg achter de schermen mee naar de activiteiten van de Ajax-selectie en de andere werknemers bij Ajax. In het voorjaar verschijnt deze film op tv bij de NPS.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...