Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vidar scoort met combinaties tijdens Roeivierkamp op Amstel

Datum nieuwsfeit: 18-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT*PERSBERICHT*PERSBERICHT

Vidar scoort met de combinaties

Op 18 en 19 maart vond op de Amstel de 28e editie van de Heineken Roeivierkamp plaats. Dit is een wedstrijd waarin de roeiers in een weekend vier verschillende afstanden afleggen, te weten de 250m, 750m, 2500m en 5000m. Dit eist van de roeiers dat zij zowel een degelijke lange afstand, als een snelle sprint moeten kunnen varen. Dit weekend zijn hierbij de eerste overwinningen van 2000 voor Vidar binnengehaald.

Lucas Melis won in een combinatie met Skøll en Orca overtuigend deze vierkamp in het Heren Dubbelvier veld. Dit deden zij door alle vier de afstanden op hun naam te schrijven. Hiermee bleven zij ook Joost 't Hart voor die in een combinatie met Nereus en Orca naar een knappe derde plek in het veld roeide.

Tweedejaars lichte sculler René van Woerkom roeide in zijn combinatie met Skadi, Laga en Njord in het Lichte Nieuwelingen Acht veld zeer verdienstelijk naar een tweede plek. Dit mede door een afstandsoverwinning op de 250 meter.

Bij de dames zorgde Margriet Klaren in een combinatie met Amphitrite, Euros en Het Spaarne voor een verrassende tweede overwinning in het Dames Nieuwelingen Dubbelvier veld. De eerste afstand op zaterdag, de 2500 meter, werd gewonnen in een tijd van 9:59.4 waardoor zij al 8 seconden voorbleven op de nummer twee.

Tweedejaars dames Tosanne van Es en Ryanne van Kessel zijn in hun combinatie met Saurus naar een nette zesde plek geroeid in het Dames Acht veld. Hieruit bleek dat de vrij onervaren roeisters nog goed mee konden komen in het hoogste veld.

Met deze eerste twee overwinningen op zak kijkt Vidar dan ook met spanning uit naar de lange afstandwedstrijd van volgend weekend (26 maart) de Head of the River die eveneens op de Amstel verroeid zal worden.

PERSBERICHT*PERSBERICHT*PERSBERICHT

Voor meer informatie en evt. foto's kunt u zich wenden tot: Annet Koning, secretaris: 06-24669516 (privé), 013-5421282 (Vidar) Tim Bon, wedstrijdcommissaris: 013-5357986 (privé), 013-5421282 (Vidar)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie