Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Netelenbos bezoekt Thailand, Filippijnen en Singapore

Datum nieuwsfeit: 19-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

NETELENBOS BEZOEKT THAILAND, DE FILIPPIJNEN EN SINGAPORE

Minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat brengt van 19 tot en met 25 maart 2000 een werkbezoek aan Thailand, de Filippijnen en Singapore. Een twintigtal vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, vooral uit de luchtvaart-, haven- en vervoerssector vergezellen de minister.

Thailand
Van zondag 19 tot en met dinsdag 21 maart brengt minister Netelenbos een bezoek aan Bangkok. De nadruk van het bezoek ligt op duurzaam verkeer en vervoer. Verder wordt gesproken over luchthavenontwikkeling, achterlandverbindingen, intermodaal vervoer en logistieke concepten.
Netelenbos ontmoet onder meer de Thaise minister van Transport en de gouverneur van de Bangkok Metropolitan Authority. Tijdens een bezoek aan de regionale commissie van de VN voor Azië en de Stille Zuidzee (ESCAP) biedt zij de eerste versie van het Actieplan Duurzaam Transport aan, waarin concrete maatregelen worden genoemd om verkeersproblemen in Bangkok aan te pakken. In de wijk Rattanakosin wordt de Nederlandse betrokkenheid zichtbaar bij deze ontwikkeling van een geïntegreerd verkeers- en vervoersbeleid.

Filippijnen
Op dinsdag, woensdag en donderdag is minister Netelenbos in Manila. Zij voert overleg met haar collega van Transport en ondertekent een overeenkomst over samenwerking op het gebied van zeescheepvaart. Het gaat onder meer om het verhogen van het opleidingsniveau van Filippijns personeel aan boord van Nederlandse schepen. Ook worden bezoeken gebracht aan de Maritime Industry Authority, de Philippine Port Authority en de Asian Development Bank. Verder bezoekt ze een in 1996 door premier Kok aangeboden waterzuiveringsproject bij de Laguna Lake Development Authority. Het bezoek staat mede in het teken van de viering van 400 jaar bilaterale betrekkingen met de Filippijnen.

Singapore
Donderdag 23 tot en met zaterdag 25 maart is minister Netelenbos in Singapore. Zij spreekt op de internationale maritieme conferentie .Quality Shipping Seminar 2000. over veiligheid en de rol van de overheid en marktpartijen daarin. Deze bijeenkomst volgt op het Mare Forum dat vorig jaar in Nederland werd gehouden.georganiseerde Mare Forum. Minister Netelenbos zal overleg voeren met haar collega en brengt een werkbezoek aan het Jurong landaanwinningsproject dat met Nederlandse bedrijven voor de kust van de stadstaat wordt uitgevoerd.

Robert Wester, 070 3517343

29 feb 00 13:06

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie