Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intercultureel festival van het levenslied

Datum nieuwsfeit: 19-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Intercultureel festival in Stedelijk Museum De Lakenhal

Aansluitend bij de tentoonstelling Zangeres zonder Naam, de Koningin van het Levenslied, organiseert Stedelijk Museum De Lakenhal op zondagmiddag van maart t/m mei 2000 het Interculturele Festival van het Levenslied. U kunt er swingen op live-muziek, meezingen of luisteren naar heimweeliederen uit Nederland en andere culturen.

Zondagmiddag 19 maart staat in het teken van het Nederlandse levenslied. Hoofdact van deze middag is een optreden van de zanger, liedjesschrijver, presentator, columnist en auteur Jan Rot. Met negen cd's op zijn naam, vijf theaterprogramma's en 4 boeken is Jan Rot met recht een bekende Nederlander te noemen. Hij werd op kerstnacht 1957 geboren in Makassar, Indonesie, als zoon van een zendingsarts en woont sinds jaar en dag in Amsterdam.

Jan Rot schrijft, zingt en speelt theater over onderwerpen uit het leven van alledag maar vooral over de liefde. "Over moeders en hoeren, bakvissen en potten, de vrouw van zijn leven en de vrouw in zichzelf...." Voor zijn laatste album "Meisjes" werkte hij samen met muzikanten als Jan de Hont, Leon Klaasse, Peter van Straten en Antonie Broek en Pim Kops van De Dijk. Zondag 19 maart om 15.00 uur brengt hij in Stedelijk Museum De Lakenhal een afwisselend programma van liedjes en door hem voorgelezen teksten, toegespitst op de Zangeres zonder Naam.
Het voorprogramma om 12.30 uur wordt ingevuld door Wies Cave. Bekend als de Leidse zangeres van het Nederlandse levenslied met drie cd's op haar naam. Zondag 19 maart brengt zij een keuze uit haar repertoire ten gehore bestaande uit bekende nummers als "Van Leiden zal ik me niet laten scheiden". "Huilen om jou" en "Het huisje bij de brug". Traditionele Hollandse borrelhapjes worden tegen een geringe vergoeding geserveerd op het voorplein. Voor kinderen is om 13.30 uur een speciale rondleiding door het museum georganiseerd. De toegang tot het museum is op zondag 19 maart verlaagd naar ? 4,- per persoon en voor jongeren onder de 18 en museumjaarkaarthouders gratis. Een bezoek aan de tentoonstelling Zangeres zonder Naam is hierbij inbegrepen.

Nadere informatie verkrijgbaar bij Stedelijk Museum De Lakenhal, afdeling Presentatie, telefoonnummer (071) 5165 360 en e-mail (postbus@lakenhal.nl), Mia van Iterson.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie