Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 19-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zondag 19 maart 2000, 11.00 uur

Politie had handen vol aan ruziemakende feestgangers Utrecht - De afgelopen nacht moesten bij een feest in de Veemarkhallen aan de Sartreweg ruim 20 agenten worden ingezet om vechtende en ruziezoekende feestgangers te scheiden en de rust te herstellen.

Omstreeks middernacht was de politie gealarmeerd voor een grote vechtpartij in één van de zalen van de Veemarkthallen. Toen de eerste agenten ter plaatse kwamen werd aan de achterzijde juist een gewonde naar buiten gedragen. Het betrof een 18-jarige man uit Zeewolde. Hij had steekwonden opgelopen. In de feestzaal lag een tweede slachtoffer. Dit was een 19-jarige man eveneens uit Zeewolde en ook hij had steekwonden. Beiden zijn met een ambulance overgebracht naar het UMC.

Op aanwijzen van getuigen werd in de zaal de vermoedelijke dader aangehouden, een 29-jarige man uit Haarlem. Na het gebeuren waren de gemoederen zeer gespannen en de politie moest voortdurend voorkomen dat ruziezoekers elkaar te lijf gingen. In overleg met de organisatie werd besloten het feest te beëindigen. Onder toezicht van de politie verlieten alle feestgangers het feestterrein.

De verwondigen van de twee slachtoffers vielen mee. Zij konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Zij weigerden aangifte te doen en volgens hun was de aangehouden verdachte niet de man die de steekwonden had toegebracht. De politie stuurde ten slotte ook hem naar huis.

Twee mannen zonder aanleiding ernstig mishandeld Utrecht - Vanochtend omstreeks vijf uur zijn op de Oudegracht twee Utrechters van 19 en 23 jaar oud ernstig mishandeld.

De twee liepen ter hoogte van de Ganzenmarkt toen zij werden gepasseerd door twee donker gekleurde mannen. Zonder enige aanleiding begonnen deze mannen hun slachtoffers te stompen en te trappen. Het 19-jarige slachtoffer werd bovendien met een bierfles op zijn hoofd geslagen. Hierdoor raakte hij enige tijd bewusteloos. Beiden liepen forse hoofdwonden op en kneuzingen elders op het lichaam. Zij zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis Oudenrijn.

De recherche van het politiedistrict Paardenveld is dringend op zoek naar goede getuigen van dit ernstige misdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen via tel: 030 - 239 7111.

Dronken vrachtwagenbestuurder van de weg gehaald Utrecht - Zaterdagavond kreeg de politie van voorbijgangers een melding van een onwel geworden vrachtwagenbestuurder op de Universiteitsweg.

Toen de politie ter plaatse kwam, reed de bestuurder, een 45-jarige man uit België, net weer weg. De agenten maakten toch even een praatje met de vrachtwagenbestuurder en zij roken een indringende dranklucht. Hij was bovendien nauwelijks in staat om op z'n benen te staan. Na de blaastest op het politiebureau bleek de bestuurder maar liefst 2,9 promille aan bloed in zijn alcohol te hebben. Hij was dus onwel geworden door veel te veel drank.

De officier van justitie legde de bestuurder onmiddellijk een boete op van fl. 3500,=. Bovendien werd bevolen dat de vrachtwagen als onderpand zou achterblijven, totdat de boete was betaald. De transsportonderneming regelde snel de betaling.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie