Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruben van Rompaey wint Erasmus Jazz Prijs 2000

Datum nieuwsfeit: 19-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rotterdams Conservatorium

Ruben van Rompaey wint Erasmus Jazz Prijs 2000
Drummer Ruben van Rompaey (22) heeft zondag 19 maart de Erasmus Jazz Prijs 2000 gewonnen. De deskundige jury, bestaande uit de heren Benno Bonke, Paul Gompes, Rindert Meyer en Arnoud Gerritse, sprak aan het einde van de middag in het Doelencafe het eindoordeel uit. Van Rompaey gaat naar huis met een bedrag van fl. 1500,- en twee betaalde optredens, waarvan de eerste op 22 oktober 2000 is gepland.
In de finale nam Van Rompaey het op tegen contrabassist Christiaan van Hemert, die voor een verrassend optreden zorgde met een arrangement van een jazz-stuk voor een tango-kwintet.
Van Rompaey bleek een overtuigende winnaar. De jury was zeer onder de indruk van het spel van de jonge drummer. Niet alleen beschikte hij zeker over de nodige technische vaardigheden; hij speelde met karakter en gaf blijk van een sterk improviserend vermogen. Door de invloeden van zijn reis naar New Orleans te verweven in zijn spel bewees hij grote affiniteit te hebben met de muziek die hij speelt. De jury prees tevens de uitstekende begeleiding door zijn collega-studenten Jasper Soffers (piano), Kasper Kalf (contrabas) en de winnaar van vorig jaar: altsaxofonist Bart Wirtz.

Van Rompaey begon op 19-jarige leeftijd met zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium. De inmiddels derdejaars student volgt lessen bij Peter Ypma, Hans van Oosterhout en Fred Krens. Van Rompaey maakt deel uit van de Big Band en verschillende jazz-ensembles van het Rotterdams Conservatorium. Van Rompaey is geen eendagsvlieg. In 1999 won hij al het drummers-concours van Paradiso Van Slag in Amsterdam. Ook heeft hij met de Big Band op het North Sea Jazz Festival gespeeld en met het jazz-ensemble in New Orleans. Van Rompaey zal zich nog vaak laten zien en horen. Zo verzorgt hij op 22 oktober een optreden in het Doelencafé. Bovendien is hij van plan aan meer wedstrijden als deze mee te gaan doen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie