Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerbesluiten Leiden ter inzage

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Parkeerbesluiten ter inzage

BOUWEN EN WONEN - De gemeente voert de nieuwe regels voor betaald parkeren op 1 juli aanstaande in. Dat hebben Burgemeester en Wethouders afgelopen dinsdag besloten. De nieuwe parkeerverordening moet straks zorgen voor een goede verdeling van de beschikbare parkeerplaatsen.

Vooruitlopend op de invoering van de parkeerregels hebben B en W twee besluiten genomen, die vanaf 20 maart ter inzage liggen. In het eerste besluit worden de gebieden waar parkeervergunningen gelden in vijf zones verdeeld. Houders van parkeervergunningen mogen hun parkeervergunning alleen nog in hun eigen zone gebruiken. Daarnaast stelt de gemeente op basis van het aantal beschikbare parkeerplaatsen een maximum aantal vergunningen vast. Wie door het bereiken van het maximum geen vergunning meer kan krijgen, komt op een wachtlijst te staan.
Het tweede besluit bepaalt dat vanaf 1 juli de tijden voor betaald parkeren worden verruimd. De nieuwe tijden zijn: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur en op zondag van 13.00 tot 20.00 uur (uitgezonderd in Noordvest-Oost, Havenwijk en Levendaal-Oost). Op koopavonden moet voor een parkeerplaats worden betaald tot 21.00 uur.
Meer informatie
De betreffende stukken liggen momenteel ter inzage bij de gemeente. Waar precies staat in de gemeenteberichten op pagina 3 van deze Stadskrant. Houders van parkeervergunningen krijgen binnenkort een brief over de invoering van de parkeerverordening. Bovendien verschijnt er een aantal weken vóór de daadwerkelijke invoering een speciale Parkeerkrant in de Stadskrant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie