Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple mag naam 'Mac OS 9' onbeperkt gebruiken

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Apple mag naam "Mac OS 9" onbeperkt gebruiken

Rechtzaak van Microware Systems tegen Apple afgewezen

Bunnik, 20 maart 2000 - Het gerechtshof van het zuidelijke district van de Amerikaanse staat Iowa heeft de rechtzaak van Microware Systems Corporation tegen Apple niet ontvankelijk verklaard. Microware Systems Corporation eiste een verbod op het gebruik van de naam ³Mac OS 9² voor de huidige versie van het besturingssysteem van Apple.

Het gerechtshof wees de eis van Microware Systems Corporation van de hand omdat het van mening is dat Apple op basis van het beginsel van ³redelijk gebruik² het recht heeft om de naam ³Mac OS 9² te gebruiken. Het gerechtshof wees daarnaast de eis van Microware voor een voorlopig verbod van de hand.

© 2000 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac OS en Macintosh zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere merknamen die worden genoemd kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars, en worden bij deze erkend.

# # #

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple zet zich nu in om de beste personal computer ervaring te bezorgen aan studenten, docenten en creatieve professionals over de hele wereld en dit met Apple's innovatieve apparatuur, programmatuur en Internetdiensten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: www.apple.com
Voor informatie over Apple Benelux: www.apple.com/nl
Voor persberichten, achtergrondmateriaal en contactinformatie: www.apple.com/pr
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
Press Relations Apple Benelux
Buro & Design Center, box 100
Heizel Esplanade 1,
1020 Brussel, België
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: (vandeneynde.s@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie