Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: vermogensbelasting te vroeg afgeschaft

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 20 maart 2000

De invoering van het nieuwe belastingstelsel leidt ertoe dat vermogenden in het jaar 2001 niet alleen geen vermogensbelasting betalen maar ook nog niet onderworpen zijn aan de nieuwe vermogensrendementsheffing. SP-senator Bob Ruers wil dat Staatssecretaris Vermeend de invoeringswet hierop aanpast.

Belastingplichtigen die nu vermogenbelasting betalen hoeven volgend jaar (2001) geen aanslag voor de vermogensbelasting te verwachten. Immers, op grond van de huidige vermogensbelasting wordt het vermogen bepaald per 1januari en deze vermogensbelasting wordt per 1 januari 2001 afgeschaft. Maar ook hoeven vermogenden in 2001 nog geen vermogensrendementsheffing te betalen, want die heffing hoeven ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie