Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dekhengst Milano tijdelijk niet beschikbaar voor fokkerij

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland

20-03-2000: Milano tijdelijk niet beschikbaar voor de fokkerij

De tuigpaardhengst Milano (v. Renovo) van de HBC Stal in Zwolle is dit dekseizoen niet beschikbaar voor de fokkerij. De voshengst heeft na zijn laatste optreden tijdens de Centrale Hengstenkeuring in Den Bosch een ernstige rugblessure opgelopen.

In de Oregon Trofee werd hij na een felle strijd nog derde achter winnaar Manno (v. Fabricius) en Jonker (v. Renovo) maar een dag later bleek Milano totaal verstijfd te zijn en kon hij geen pas meer verzetten. De oorzaak bleek een verschuiving van een aantal lendenwerfels. Naar het zich laat aanzien heeft de genezing een lange periode nodig en komt het aanstaande dekseizoen te vroeg. Om de hengstenhouder, de Gebr. van Manen waar Milano ook dit jaar weer ter dekking zou staan, en de merriehouders duidelijkheid te verschaffen, is besloten om Milano dit jaar niet ter dekking te stellen. Zonder de druk van een komend dekseizoen kan dan gewerkt worden aan het genezingsproces. Deskundigen verwachten dat Milano volledig kan genezen maar dat absolute rust daarbij het allerbelangrijkste is. De inmiddels zesjarige Milano werd door D.J. Boeve, Hattem gefokt uit de stermerrie Donnie (Waterman x Hugo). In tuig heeft hij al diverse keren van zich doen spreken. In 1998 en 1999 werd hij tweede in de NHS/KWPN Hengstencompetitie. De in 1998 goedgekeurde Milano zal dit jaar worden beoordeeld op zijn veulens.
Op het station van de Gebr. van Manen kunnen de HBC-hengsten Ganges (Renovo x Indiaan), Jonker (Renovo x Wouter) en Marvel (Immigrant x Proloog) de taak van Milano overnemen. Daarnaast heeft de Gebr. van Manen de hengsten Droomwals (Waterman x Graaf Oregon), Lorton (Wouter x Renovo) en Waterman (Noran x Brook Acres Silversul) beschikbaar voor de tuigpaardfokkerij.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie