Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Ede onderzoekt mening jongeren

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gemeente onderzoekt mening jongeren

De gemeente Ede houdt tussen 20 maart en 14 april een groot onderzoek onder 3000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Het onderzoek, dat de naam Jeugdmonitor heeft, moet inzicht geven in de wensen en problemen van de Edese jeugd.

Het doel van het onderzoek is om een goed inzicht te krijgen in de leefwereld van de Edese jeugd. De gemeente wil antwoord op vragen als Wat doen jongeren, Wat houdt jongeren bezig?, Wat zijn hun wensen?, Wat missen ze in Ede en Wat voor problemen hebben ze. Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst over vrije tijdsbesteding, vrienden, woonsituatie, voorzieningen in de wijk, behoefte aan een jongerencentrum, school, bijbaantjes, werk, geld, gezondheid en leefstijl, veiligheid en criminaliteit, zorg en hulpverlening en de thuissituatie.
Met de resultaten van het onderzoek wil de gemeente ervoor zorgen dat er voldoende activiteiten en voorzieningen in de gemeente Ede zijn die jongeren interessant vinden. Ook wil de gemeente tijdig signaleren of jongeren in Ede problemen hebben, waar op kan worden ingespeeld. Het grootste deel van de jongeren krijgt in de week van 20 maart een enquêteur op bezoek die de jongere zal vragen om de vragenlijst in te vullen. De enquêteur komt de vragenlijst een week later ook weer ophalen. De jongeren in het buitengebied krijgen de enquete toegestuurd.
De jongeren die worden benaderd voor het onderzoek zijn willekeurig geselecteerd per wijk en leeftijd. Het invullen van de vragenlijst is anoniem. Bovendien worden alle individuele gegevens na het onderzoek vernietigd.
De resultaten van het onderzoek worden op 23 september gepresenteerd tijdens de eerste Edese jeugdmanifestatie.
Het is de bedoeling om het onderzoek om de drie jaar te herhalen. De wensen en problemen van de jeugd veranderen namelijk voortdurend en de gemeente wil daar goed op inspelen in het jeugdbeleid. De jeugdmonitor is gericht op jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Voor jongeren kinderen is een enquete niet geschikt. Hun behoeften worden in kaart gebracht via onder andere scholen, kinderopvang en hulpverleningsinstellingen.

_________________________________________________________________
Ede, 15 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie