Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermeend geeft college over fiscale integratie in Europa

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE FIN

www.minfin.nl

MIN FIN: VERMEEND GEEFT COLLEGE OVER FISCALE INTEGRATIE

PERSBERICHTNR. 00-065 Den Haag 17 maart 2000

VERMEEND GEEFT COLLEGE OVER FISCALE INTEGRATIE IN EUROPA

Staatssecretaris Vermeend van het ministerie van Financiën verzorgt op maandag 20 maart 2000 een gastcollege aan de Universiteit Maastricht (van 15.30 uur tot 17.00 uur, Collegezaal van het voormalige Jezuïtenklooster, Tongersestraat 53 te Maastricht). Dit gastcollege aan studenten economie en rechten heeft de titel '.De Veranderende Wereld van de Europese Belastingpolitiek', en gaat over de fiscale integratie in Europa. Hierbij zal in gegaan worden op de verhouding tussen nationale soevereiniteit en belastingconcurrentie.

De staatssecretaris wil met dit gastcollege aandacht geven aan de Grote Financiën Prijs. Dat is een essaywedstrijd, waarmee het ministerie van Financiën studenten uitdaagt een essay te schrijven over een thema op financieel economisch terrein of fiscaal terrein. De beste inzendingen op zowel financieel economisch terrein én fiscaal terrein worden beloond met een prijs van 5.000 euro.

Degenen die willen meedingen met de GFP moeten hun essay en curriculum vitae voor 1 juli 2000 ingeleverd hebben bij het ministerie van Financiën. De jury staat onder voorzitterschap van dr. H. Wijers. De eerste Grote Financiën Prijzen zullen worden uitgereikt op 20 november 2000.

Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie en de belastingdienst. Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges.
Op de internetsite van het ministerie van Financiën is alle informatie beschikbaar over de Grote Financiën Prijs: www.minfin.nl

Woordvoerder drs. P.A.W. Lamers
Telnr. 070-3428403

Geplande GFP-gastcolleges

Datum: Universiteit: Spreke r:
20 maart 2000 Universiteit Maastricht Staatssecretaris Vermeend

1 mei 2000 Erasmus Universiteit Staatssecretaris Vermeend
4 mei 2000 Vrije Universiteit Amsterdam Van Dijkhuizen
(Thesaurier-Gener aal)


17 mrt 00 10:22

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie