Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geniedetachement van Belgische leger naar Benin

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 053 van 17 maart 2000

Belgisch geniedetachement naar Benin

Op 20 maart om 10u50 vertrekt een geniedetachement van 23 manschappen vanop de nationale luchthaven van Zaventem naar het West-Afrikaanse land Benin. De Belgische militairen gaan er meewerken aan de bouw van een school in Possotomé, op 80 kilometer ten noorden van de havenstad Cotonou. Het detachement is samengesteld uit manschappen van het 11de Geniebataljon uit Burcht en van het 4de Geniebataljon uit Amay.

Militairen van de Beninse genie startten op 28 februari al met de werken. Ze maakten het terrein vrij en legden de funderingen van het gebouw. De Belgische manschappen zullen voornamelijk het metselwerk voor hun rekening nemen.

Voor de voltooiing van het bouwwerk krijgen de militairen tijdens de paasvakantie versterking van zestien jongeren uit de instellingen voor bijzondere jeugdzorg in het Antwerpse Mol en het Waals-Brabantse Woutersbrakel. Ook Beninse jongeren worden bij de constructie betrokken.

Het initiatief kadert in een ruimere Belgisch-Beninse samenwerking die de komende maanden zal worden verder gezet in verschillende gezamenlijke projecten, zowel in België als in Benin.

Voor meer informatie: contacteer SID
Quartier Reine Elisabeth / Kwartier Koningin Elisabeth Tf: 02/701.39.50 - Fax: 02/701.48.62 - email: (press@js.mil.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie