Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening symposium 'Defensie Natuurlijk'

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE DEF

www.mindef.nl

MINDEF: SYMPOSIUM DEFENSIE NATUURLIJK

Staatssecretaris van Defensie, H.A.L. van Hoof, en staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, mevrouw G.H. Faber, openen vandaag met een toespraak het symposium 'Defensie Natuurlijk'.
Het symposium is bedoeld als informatieverstrekking over het samengaan van gebruik én natuur op defensieterreinen. Andere sprekers zijn de Directeur Staatsbosbeheer, mr. M. Brabers, en de Coördinator Ruimtelijke Ordening en Milieuzaken Defensie, generaal-majoor J. van de Rovaart. De inleiders zullen onder meer spreken over de hoge natuurwaarden van defensieterreinen, de natuurontwikkeling en het recreatief medegebruik van die terreinen.

Tijdens het symposium zal Dieuwertje Blok het 60e en laatste bosreservaat, het 'Ossenbos', presenteren. Het reservaat is een stuk oud grove dennenbos van ongeveer 65 hectare gelegen op het Infanterie Schietkamp 'De Harskamp' in de gemeente Ede. De afspraken tussen Defensie, Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en het Research Instituut voor de Groene Ruimte 'Alterra' over dit bosreservaat zijn vastgelegd in een overeenkomst die tijdens het symposium zal worden ondertekend.
Een bosreservaat is een bosgebied van 5 tot ruim 400 hectare groot, waarvan met de beheerder is afgesproken dat er geen houtoogst of bosbeheer plaatsvindt en dat onderzoekers in de gelegenheid stelt de ontwikkeling van het bos over lange termijn te volgen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie