Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en informatie gemeente 's-Gravezande

Datum nieuwsfeit: 20-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 22 maart 2000

500 milieumaatregelen op internet

Op 1 januari 2000 is de internetsite 'Milieu & Winst' geïntroduceerd Op deze site worden 500 preventieve milieumaatregelen en 50 praktijkvoorbeelden gepresenteerd. De informatie is nuttig voor bedrijven, adviseurs, bankmedewerkers en studenten.
Veel van deze maatregelen leveren ook nog eens geld op.

De vrij toegankelijke site is te vinden op het adres: www.milieuwinst.nl.

Behalve milieumaatregelen zijn op 'Milieu & Winst' ook energie-en waterbesparingsopties te vinden. Sectoren die aan de orde komen zijn onder andere de metaal, garagebedrijven, horeca, houtindustrie en banketbakkerijen.

Maar ook bedrijven die niet tot deze bedrijfstakken horen kunnen profijt hebben van 'Milieu & Winst', want veel maatregelen zijn algemeen toepasbaar. Bovendien zullen voortdurend nieuwe sectoren worden toegevoegd.

Verder biedt 'Milieu & Winst' praktijkvoorbeelden, een forum en nieuws. Ondernemers vertellen zelf wat de preventieopties hebben opgeleverd, waarbij ook de kosten en baten aan bod komen. Op het forum kunnen vragen worden gesteld over schoner produceren.

Omdat de site naast ondernemers ook door adviseurs en andere experts wordt gebruikt, is er grote kans dat iemand het antwoord weet. Via de nieuwsdienst blijven ondernemers op de hoogte van de laatste technische snufjes, maar ook van mogelijkheden voor subsidies. De links verwijzen naar andere interessante sites over schoner produceren.

De moeite waard om deze site eens te bekijken: www.milieuwinst.nl.
Nieuw milieu-eiland

Sinds kort staat er in de wijk Vreeburgh, op de hoek Van Heuven Goedhartlaan en de Koningin Julianaweg, een nieuw milieueiland. Glas, textiel en papierbak kunnen hier apart worden ingeleverd.
Bouwplannen

Aangemelde bouwplannen

Bij de gemeente zijn de volgende bouwplannen aangemeld:
Aanmelder - Bouwwerk - Bouwadres

* A.J.M. Pellekoorn - bouwen tuinhuisje - Tourmalijn 14
* J.G.M. van der Loos - vergroten woning (serre) - Verhulstlaan 5
* L.W.M. van Velden - bouwen tuinhuisje - Tuinveldlaan 6
Aangevraagde bouwvergunningen

Bij de gemeente zijn de volgende aanvragen voor een bouwvergunning binnengekomen:

Aanvrager - Bouwwerk - Bouwadres

* C.A. van Dijk - bouwen woning - Heenweg 124 A
* C.J. Slegt - vergroten woning (twee dakkapellen) - Ahornplein 23
* P.W. Lock - vergroten woning (keuken) - Marnixlaan 53
* W.H. t Hart - vergroten woning (aanbouw) - Marsmanstraat 21
* A.G. Voskamp - vergroten dakkapel - Lugtigheidstraat 6
* Hondensportver. De Vrije Sprong - bouwen overkapping - Nieuwlandsedijk 18

* C.A. Mos - vergroten woning (dakkapel) - Zandeveltweg 10
Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het stadhuis, kamer 111.

Verleende bouwvergunningen

Namens en door burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend:

Vergunninghouder - Bouwwerk - Bouwadres

* Westland Materiaal BV - bouwen twee transformatorstations - Wattstraat (ongenummerd)

* N.R. Boers - bouwen tuinhuisje - Noordlandseweg 96
De verleende bouwvergunningen liggen gedurende de hierna vermelde termijn ter inzage bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het stadhuis, kamer 111. Belanghebbenden kunnen tegen deze besluiten bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Binnen zes weken na de bekendmaking van het besluit moet dan het bezwaarschrift worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Melding

Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 8.40 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij een melding hebben ontvangen voor het in werking hebben van een glastuinbouwbedrijf op het volgende adres.

Naam bedrijf adres bedrijf

* Gebr. F. en P. van Antwerpen Meloenlaan 13
Op bovenvermeld bedrijf is het 'Besluit tuinbouwbedrijven met bedekte teelt milieubeheer' (AMvB glastuinbouw) van toepassing. Dit houdt in dat voor dit bedrijf géén vergunning als bedoeld in de Wet milieubeheer is vereist, maar dat de algemene regels van genoemd Besluit moeten worden nageleefd.

De melding ligt vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling WROM (kamer 112) ter inzage.

Afvalwijzer

Recycling

Recycling 's-Gravenzande stimuleert door inzameling en verkoop het hergebruik van in goede staat verkerende huisraad. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan 30 à 40 projecten in derdewereldlanden en landen in Oost-Europa. Meubilair, huishoudelijke apparaten, kleding en gereedschap kunt u brengen naar de Recycling, Hoflaan 38, het liefst op donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur of zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Er zijn beperkte mogelijkheden tot ophalen bij u thuis (alleen bebouwde kom 's-Gravenzande).

Openingstijden: vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Informatie: tel. 418105.

Groen of grijs?

Volgende week (27 tot en met 31 maart) worden de grijze minicontainers geleegd.

Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.

Grof huisvuil

Grof huisvuil is al het huishoudelijk afval dat niet past in een minicontainer. Voorbeelden: bedden, spiralen, grof tuinafval en tuinmeubelen.

U kunt grof huisvuil op drie manieren kwijt:

* U kunt het zelf wegbrengen naar de gemeentewerf aan de Fultonstraat 3. Dat kan op elke maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand tussen 8.30 en 11.30 uur.
* Het wordt gratis op afroep bij u opgehaald. U kunt hiervoor de speciale Grof vuillijn bellen: 421906. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer het wordt opgehaald; dit is afhankelijk van het soort grof vuil.

* Wilt u tussentijds van uw grof vuil af, dan kost dat 75,--. Dit bedrag moet vooraf betaald worden aan de kassa van de gemeentewerf. Daarna wordt het grof vuil bij u opgehaald.
Grof huisvuil dient zoveel mogelijk gescheiden te worden aangeleverd. Grof tuinafval graag ontdoen van wortels en grond.

Oud papier

Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* De Wegwijzer, Prins Bernhardstraat 28 op zaterdag 25 maart van 11.00 tot 12.00 uur;

* De Zandhorst, gebouw Prins Bernhard, Boelhouwerstraat 1 van maandag 27 tot en met vrijdag 31 maart;

* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;


* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;

* de gemeentewerf in de Fultonstraat (voor openingstijden: zie onder Grof vuil).

Puin

Puin valt niet onder het grof huisvuil, maar onder bouwafval. Hiervoor geldt dan ook een aparte regeling. U kunt het brengen naar de gemeentewerf aan de Fultonstraat. Hiervoor gelden dezelfde openingstijden als bij het grof huisvuil.

Let op: het puin moet schoon zijn, dus niet vervuild met grond, eterniet e.d. De eerste m³ is gratis, voor meer betaalt u 25,-- per m³.

Chemisch afval

U kunt met chemisch afval terecht bij de gemeentewerf in de Fultonstraat 3, iedere maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur.

Asbest

Particulieren kunnen asbest gratis afgeven bij de gemeentewerf aan de Fultonstraat. U dient hiervoor minimaal 5 werkdagen van tevoren een vergunning aan te vragen in het stadhuis. Het asbest moet verpakt zijn in doorzichtig, niet-luchtdoorlatend materiaal, zoals dik plastic. Dit is te koop bij tuinbouwtoeleveranciers. Asbest platen moeten per stuk zijn verpakt en mogen niet worden gebroken. Openingstijden werf: zie grof vuil.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie